Hastanelerde erken kahvaltı bitiyor

Sağlık Bakanlığı, hasta ve refakatçilerin kabusu olan ‘erken kahvaltı’ uygulamasına yeni düzenleme getiriyor.

Hastanelerde erken kahvaltı bitiyor
Hastanelerde erken kahvaltı bitiyor
GİRİŞ 06.10.2015 10:39 GÜNCELLEME 06.10.2015 12:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hastane görevlilerinin erken saatlerde hastaları uyandırarak kahvaltılarını vermesi ve bu durumun hastaların memnuniyetsizliğine neden olması üzerine Sağlık Bakanlığı, bu uygulamaya el attı. Bakanlık, sabah 6.30 civarında verilen kahvaltıyla ilgili hastaneleri uyardı.

Star'da yer alan habere göre, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde sağlık tesislerinde yemek hizmeti sunum kalitesinin maksimum düzeye çıkartılması yönünde talimat verildi. Yiyeceklerin hazırlanması aşamasından sunumuna kadar olan sürecin yetişmiş insan gücü ile yapılacağı belirtildi.

EKSİKSİZ OLACAK

Bakanlık, yemeklerinin uygun sıcaklıkta servis edilmesi, peçete, çatal kaşık gibi ürünlerin temiz bir şekilde servise dahil edilmesi gibi gerekli hassasiyetlerin gösterilmesini istedi.

Diyetisyenler belirleyecek

Sağlık Bakanlığı yeni hastane yemeği servis kriterlerini şu şekilde belirledi: Bakanlığın hazırladığı hizmet sunum rehberine göre odaya gelen servis personeli yemek dağıtımı için izin isteyecek, kendisini tanıtacak, hastaya ismi ile hitap edip yemek sunumunu gerçekleştirecek.

Sabah kahvaltıları ve ana yemekler, yemekhanelerde personele kaymaz tepsilerle porselen tabaklarla dağıtılacak. Çelik çatal, bıçak ve içecekler için tek kullanımlık karıştırıcı servis sunumunda verilecek. Kahvaltı porsiyonlama işlemleri mesai saatleri içinde kurum diyetisyeninin belirlediği saatlerde yapılacak.

YORUMLAR 1
  • usta 8 yıl önce Şikayet Et
    nereden nereye ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı