Doğan her 10 bebekten biri prematüre

Uzmanlar, her 10 bebekten birinin zamanından önce, yani prematüre olarak dünyaya geldiğini açıkladı.

Doğan her 10 bebekten biri prematüre
Doğan her 10 bebekten biri prematüre
GİRİŞ 16.11.2015 11:22 GÜNCELLEME 16.11.2015 11:22

Dünya Prematüre Günü dolayısıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, hemşireler ile zamanında prematüre doğan çocuklar ve aileleri geleneksel olarak bir araya gelerek pasta kesti.

Doç. Dr. Ferda Özlü, her 10 bebekten bir tanesinin zamanından önce yani prematüre olarak doğduğuna dikkat çekerek, erken doğumların yenidoğan bebek ölümlerinin önemli bir kısmını oluşturduğunu söyledi.

Özellikle 32 gebelik haftasından (zamanında doğan bir bebeğin gebelik haftası 40-42 haftadır) erken ve 1500 gramdan küçük doğan bebeklerde birçok sorun gelişebildiğini belirten Özlü, “Bu sorunların başında solunum yetmezliği, beyin kanaması, kalp yetmezliği, kalpte damarın açık kalması, enfeksiyon, tansiyon düşüklüğü, kan şekerinde düşüklük ve körlük geliyor. Bu nedenle bu bebeklerin daha iyi bir yaşama sahip olabilmesi için, daha doğmadan anne karnında ileri bir merkeze gönderilerek annelerine bebeklerinin akciğer ve beyin gelişimi için ilaç uygulanması sağlanmalı ve bu bebekler yeni doğan uzmanlarının eline doğmalıdır.

Prematüre doğan bebekler ne kadar iyi şartlarda doğarlarsa o kadar kaliteli bir yaşama sahip olurlar. Bu husus özellikle ülkemizin geleceği için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı