3 günlük bebeğe beyin ameliyatı

Konya Numune Hastanesinde, Opr. Dr. Hakan Karabağlı tarafından ameliyat edilen 3 günlük bebeğin doğuştan dışarıda olan beyin dokusu 2 saat süren başarılı bir ameliyatla kafatasının içine alındı.

3 günlük bebeğe beyin ameliyatı
3 günlük bebeğe beyin ameliyatı
GİRİŞ 24.06.2006 09:46 GÜNCELLEME 24.06.2006 09:46

 Konya'nın Ilgın ilçesinde yaşayan Asiye S. (27), sancılarının artması üzerine getirildiği Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesinde normal yolla bir erkek bebek dünyaya getirdi.


Ancak bebeğin beyin dokusunun bir kese şeklinde kafasının arkasında olduğunu gören sağlık görevlileri büyük şaşkınlık geçirdi.


Yeşil kartla tedavi hizmeti alan ailenin bebeği, Konya Numune Hastanesine sevk edilerek burada kuvöze alındı. Beyin Cerrahı Opr. Dr. Hakan Karabağlı'nın hastanede yaptığı 2 saat süren başarılı bir ameliyatla 3 günlük bebeğin kafatasının arkasındaki yarıktan dışarı sarkan beyin dokusu içeri alındı.


Dr. Karabağlı, beyin anomalisi olarak tarif edilecek bu durumun bebek için yarattığı tehlikenin ameliyatla giderildiğini söyledi. Bu tür ameliyatların bebeklerin durumu göz önüne alınarak son derece hassas bir şekilde yapıldığını anlatan Karabağ, daha çok doğu ülkelerinde rastlanan doğum anomalilerinin farklı nedenlerinin olabileceğini ifade etti. Çok nadir görülen bu tür vakalara hamilelikte yanlış ilaç kullanımının neden olabileceğini belirten Karabağlı, şöyle konuştu: "Akraba evliliği de bu tür durumların nedeni olabiliyor. Aslında aileye sağlık kontrolüne gittiklerinde ultrasonda böyle bir anormalliğin görüldüğü söylenmiş, ancak aile üzerine düşmemiş, biraz ihmalkar davranmışlar. Anne, hamileliğinin ilk üç ayında ilaç kullandığını söyledi. İlk üç ay bu tür durumlar için çok riskli. Ameliyatla içeri alınan beyin dokusu normal gelişimini sürdürecek. Kafatasının arkasındaki yarık ise zamanla kapanarak normal halini alacak."


(aa)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun