Uluslararası ilaç ve eczacılık kongresi başlıyor

Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresinin ikincisi İstanbul'da düzenleniyor.

Uluslararası ilaç ve eczacılık kongresi başlıyor
Uluslararası ilaç ve eczacılık kongresi başlıyor
GİRİŞ 25.11.2015 15:20 GÜNCELLEME 25.11.2015 15:23

İlki geçen yıl 5 binden fazla katılımcı ile gerçekleştirilen Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresinin ikincisi bu yıl 27-29 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek...

Türkiye ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olan ilaç sektörü son 12 yılda büyük değişim ve gelişim göstermiştir. Ulusal ve uluslararası endüstri temsilcileri, eczacılar, tıbbi cihaz üreticileri, ihracat ve ithalatçıları, akademisyenler, meslek örgütleri, birlikler, odalar ve elbette Devlet kurumları sektörü oluşturan unsurlardır. Bu unsurların sorunlarının çözülmesi için asgari müştereklerin tespiti, sağlıklı iletişimi, ülke çıkarları doğrultusunda ortak hareketleri, uluslararası pazara açılmaları, uzun vadeye yayılacak politikalar üretilmesi hiç şüphesiz sektörün etkin işleyişini sağlayacak ve ülkemizin çıkarına olacaktır. Bunu Türk bilim adamları, sanayicileri, eczacıları ve uluslararası endüstri temsilcileri artık yavaş yavaş idrak etmektedirler. Özellikle son yıllarda yaşanan değişime sürtüşerek direniş gösteren unsurlar iletişim ve çözüm arayışına girmelerinin hem kendilerinin hem de ülke çıkarlarına olacağını kabullenmeye başlamışlardır.

TÜM DETAYLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ>>>

Kongre Başkanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İlkini 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz, ilaç ve eczacılıkla ilgili tüm paydaşları bir araya getirmeyi başaran Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi’ni bu yıl yine İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde 27-29 Kasım 2015 tarihlerinde “İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı” sloganı ile gerçekleştirmeyi planladık.

Bilgi ve teknoloji çağında yeniliklere uyum sağlamayan ve sürekli olarak bilgisini ilerletmeyen toplumlar ve meslekler, hattâ bireyler geri kalmaya mahkum olacaklardır. Bu nedenle biz eczacılar, ilaç ve eczacılık sektörünün tüm paydaşları ile bir araya gelerek, bilgi ve yenilikleri paylaşarak ve eksiklerimizi ya da artılarımızı konuşup tartışarak öğrenmek ve üretmek zorundayız.

Geçen yıl olduğu gibi yine bu Kongre kapsamında düzenlenecek bir “Öğrenci Çalıştayı” ile geleceğin eczacılarının fikirleriyle ve geniş ufuklarıyla mükemmel bir etkinlik gerçekleşeceğini umuyoruz.

Ülkemizden ve dünyanın farklı kesimlerinden ilaç, tıbbi cihaz ve eczacılığın tüm alanlarındaki meslektaşlarımızı, paydaşlarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirecek, çok yönlü ve yelpazesi çok geniş bir platformda buluşmak umuduyla sizleri İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’ndeki  “2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi’ne katılmaya davet ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!