Organları 4 kişiye umut oldu

Adana’da beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki çocuğun karaciğer, kalp ve böbrekleri, organ nakli bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Organları 4 kişiye umut oldu
Organları 4 kişiye umut oldu
GİRİŞ 28.11.2015 10:45 GÜNCELLEME 28.11.2015 10:45

24 Kasım’da evindeyken aniden rahatsızlanan F.Ç. ailesi tarafından Özel Adana Medline Hastanesi’ne getirildi.

Uzman doktorlar, beyin kanaması geçirdiği saptanan F.Ç.’yi hayata döndürmek için büyük çaba gösterdi. Ancak, iki gün süren müdahalelere rağmen F.Ç.’nin beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastanenin Organ Nakli Koordinatörlüğü görevlileri, F.Ç.’nin organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Aile, oğullarının organlarını bağışlama kararı verdi.

ORGANLAR MALATYA, ANKARA, KAYSERİ VE ADANA’DAKİ HASTALARA NAKLEDİLİYOR

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı’nın koordinesinde organ bekleyen ve tetkikler sonucu nakli uygun görülen hastaları sağlığına kavuşturmak için zamana karşı yarış başladı. Hastanede Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tacettin Özışık’ın başkanlığında oluşturulan 7 kişilik ekip, iki saatlik operasyonla F.Ç.’nin karaciğer, kalp ve böbreklerini aldı. F.Ç.’den alınan karaciğer Malatya’ya, kalp Ankara’ya, böbrekleri Kayseri ve Adana’da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere ilgili hastanelere gönderildi.

HER YIL YENİ HASTA ORGAN BEKLEME LİSTESİNE EKLENİYOR

Organ nakli operasyonunu başarıyla gerçekleştiren ekibe başkanlık eden Uzman Dr. Tacettin Özışık, ülke genelinde bir çok hastanın bağışlanacak organla sağlığına kavuşmayı beklediğini belirtip, bu konuda toplumsal duyarlılığın büyük önem taşıdığını söyledi. Özışık, “Türkiye’de nakil bekleyen hasta sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak