Dünyanın ilk penis nakli

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Çinli cerrahlar, bu yıl geçirdiği bir kaza sonucu penisi onarılamayacak kadar hasar gören bir erkeğe dünyanın ilk penis naklini yaptılar.

Dünyanın ilk penis nakli
Dünyanın ilk penis nakli
GİRİŞ 18.09.2006 15:13 GÜNCELLEME 18.09.2006 15:13

Kaza sonucu 1 santimetre uzunluğunda penisi kalan ve tuvalet gereksinimini yerine getirememesinin yanı sıra cinsel hayatı sona eren 44 yaşındaki hastaya doktorlar, 15 saat süren operasyonla beyin ölümüne uğrayan bir gencin 10 santimetre uzunluğundaki penisini ailesinin onayıyla naklettiler.

Avrupa Üroloji Dergisi’nin (The Journal European Urology) gelecek ayki sayısında da geniş yer alacak operasyonda yer alan cerrah ekibi, operasyonun çok başarılı olduğunu belirterek, ameliyattan 10 gün sonra yapılan testlerde organın zengin şekilde kanla beslenebildiğini ve hastanın normal şekilde tuvalet ihtiyacını giderebildiğini kaydettiler.

Organ nakli cerrahisinde büyük bir adım olarak kabul edilen ve incecik kan damarları ile sinirlerin bağlandığı karışık mikro cerrahi uygulaması gerektiren operasyonun başarılı olmasına karşın, cerrahlar naklettikleri penisi iki hafta sonra almak zorunda kaldılar.

Ameliyatın yapıldığı Guangzhu Hastanesi’nden Dr Weilie Hu, başarılı organ naklinin ardından hasta ve eşinin ciddi psikolojik sorunlar yaşamaya başladıklarını belirterek, vücudun organı reddettiğine dair hiçbir işaret bulunmamasına karşın penisin kesilmek zorunda kaldığını kaydetti.

Organ nakli uzmanları, penis transplantasyonunun diğer organ nakillerinden çok da zor olmadığını belirterek, sinir hassasiyetinin oluşmasının zaman alacağına ve hastanın normal cinsel hayata kavuşup kavuşmayacağının açık olmadığına işaret ediyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...