Kanserde umut verici gelişmeler

Uzmanlara göre "immünoterapi"ye Türk hastaların da ulaşabilmesi için ülkenin daha çok bilimsel araştırmaya dahil edilmesi gerekiyor.

Kanserde umut verici gelişmeler
Kanserde umut verici gelişmeler
GİRİŞ 28.03.2016 11:15 GÜNCELLEME 28.03.2016 11:15

KKTC'de düzenlenen 1. Hematolojik İmmünoloji Kongresi kapsamındaki basın toplantısında, kanser tedavisinde "immünoterapi" ile ilgili gelişmeler konusunda bilgiler aktarıldı.

Hematolojik İmmünoloji Derneği (HİD) Başkanı Prof. Dr. Osman İlhami Özcebe, immünoterapinin özellikle hematoloji alanındaki kullanımıyla ilgili bilimsel çalışmalar planlamak ve gelişmiş ülkelerdeki standartları yakalamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.
HİD Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Şıvgın da immünoterapinin, hematolojik ve organ kanserlerinde son yıllarda giderek yaygınlaşan bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

Bu tedavinin, hastanın bağışıklık sisteminin daha da güçlendirilerek tümör hücreleriyle savaşma yeteneğinin artırılması esasına dayandığını aktaran Şıvgın, "ABD'de Obama'nın başlattığı 'Kanser, aya yolculuk 2020 projesi' kemoterapiden immünoterapiye dönüşüm sürecidir. Beş yıl içinde 20 bin hastada 20 tümör tipi için yeni immünoterapilerin klinik denemelerini uygulamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda ülkemizde de bu yeni ilaçların hasta tedavisinde yer alması beklenmekte ve bazı ilaçlar erken erişim programları kapsamında özel izinler alınarak kullanılabilmektedir" diye konuştu.

TÜRKÖK Projesi ile120 bin kişiye ulaşıldı

Kongrede, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay tarafından yürütülen TÜRKÖK Projesi özel oturumda ele alındı.Uzmanlar, uluslararası doku bankalarından sonuçların gelmesinin haftaları bulmasına rağmen, ulusal doku bankası TÜRKÖK'ten 24 saat içinde yanıt geldiğini bildirdi. TÜRKÖK Projesi'nde 120 bin vericiye ulaşıldığı, bunların 81 bininin detaylı doku grubu taramalarının tamamlandığı ve sisteme yüklendiği açıklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar