Emine Erdoğan'dan anne babalara çağrı

3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne katılan Emine Erdoğan anne babaları teknolojinin doğru kullanımı konusunda uyardı.

Emine Erdoğan'dan anne babalara çağrı
Emine Erdoğan'dan anne babalara çağrı
GİRİŞ 03.05.2016 14:08 GÜNCELLEME 03.05.2016 15:46

Yeşilköy'de bir otelde düzenlenen kongrede bir de konuşma yapan Emin Erdoğan, " İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur. Uzmanlara göre, günlük insan davranışlarının %40'dan fazlası alışkanlıklardan oluşuyor. Bu nedenle, anne-baba ya da öğretmen olarak çocuklarımıza doğru teknoloji kullanım alışkanlığı kazandırmak durumundayız" dedi.
 
BİYOLOJİK BİR DENEYİN PARÇASIYIZ
 
Son yıllarda teknolojinin bir fırsat olmaktan çıkıp, bağımlılık yaparak tehdide dönüştüğünü söyleyen Erdoğan, " İnternet, cep telefonu, akıllı telefon uygulamaları ve dijital oyunlar hayatımızın merkezine yerleşiyor. Teknolojik aletlerin uzun süreli kullanımı sağlığımızı yakından etkiliyor. Etrafımızı çepeçevre kuşatan sinyallerin, beyin hücrelerinde hasarlar oluşturduğunu biliyoruz. Fakat boyutlarının henüz yeterince farkında değiliz. Aslında büyük bir biyolojik deneyin parçası olduğumuz söylenebilir. Yoğun radyasyona maruz kalıyor, manyetik dalgalar arasında bir ömür geçiriyoruz. Bu noktada, ölçülü bir teknoloji kullanımı son derece önemlidir. Etkilerini ileride göreceğimiz teknolojik gelişmeler karşısında temkinli ve tedbirli olmak durumundayız. Özellikle çocuklarımızı bu etkilerden olabildiğince korumalıyız" diye konuştu.

VİCDANIMIZ KÖRELMEMELİ

Dünyanın sorun ve acıları karşısında yeterince sorumluluk gösterİlmediğinin altını çizen Erdoğan, "Mülteciler sorunu, bunun en çarpıcı örneğidir. Çocukların Akdeniz sahillerinde ölümü haberi, çoğu vicdana, akla ve kalbe uğramadan, istatistik verisi olarak kaldı. Oysa bilmek sorumluluk ister. Dünyanın acıları karşısında aksiyon almayı gerektirir. Bilgi ve haber yığınları arasında kalmak, vicdanlarımızı köreltmemelidir. Duygularımız saflığını koruyabilmelidir. Nitelikli insanın temel göstergesi, vaktini nasıl kullandığı ile yakından ilgilidir. Ne yazık ki, insanımız zamanının büyük bir bölümünü teknolojik aletler başında öldürüyor. Zamanı öldüren, hayatı da öldürür. " dedi.

KİTAP ÇAĞRISI
 
Teknolojinin gelişmesinin toplumsal duyarlılığın arttığı anlamına gelmediğini belirten Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Teknoloji başında geçirdiğimiz zamanı çok daha verimli kullanmak, kitaba hayatımızda yer  açmak durumundayız. Okur-yazar bir toplum olmanın kriteri sadece alfabeyi bilmek değildir. Kitap okuma oranları, okur-yazarlığımızın niteliğini belirler. Ne yazık ki, ülkemizde bu oran istediğimiz seviyede değil. İnsanımız sürekli ekran karşısında olmayı, kitap okumaya, nitelikli vakit geçirmeye tercih ediyor.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü