Tüketiciye yapay tatlandırıcı uyarısı

Yapay tatlandırıcalırn sağlık üzerindeki etkileri ile igili uyarılara bir yenisi Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasından geldi.

Tüketiciye yapay tatlandırıcı uyarısı
Tüketiciye yapay tatlandırıcı uyarısı
GİRİŞ 16.06.2016 12:50 GÜNCELLEME 16.06.2016 12:50

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, yapay tatlandırıcı kullanılarak yapılan tatlılara dikkat çekerek, "Bazı üreticiler, ürünlerinde pancardan üretilen doğal şeker yerine, insan sağlığını gözetmeksizin teneke teneke ne olduğu belirsiz yapay tatlandırıcıları tercih etmektedir" dedi.

"TATLI VE ŞEKERLEME ALIRKEN BİN KERE DÜŞÜNÜLMELİ"

Gök, özellikle ramazan ayında yapay tatlandırıcı kullanılarak üretilen gıdaların vatandaşların tüketimine sunulduğunu belirterek, "Çarşıda, pazarda, seyyar satıcıların tezgahlarında çok ucuz fiyatlara satılan ancak tüketildiğinde sağlığımız açısından bizlere kat kat büyük bedeller ödeten bu tür tatlı ve şekerlemeler alınmadan bin kere düşünülmelidir" uyarısında bulundu.

"ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Glikoz ve menşei belli olmayan tatlandırıcıların çocukların gelişimini de olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Gök, "Bugün merdiven altı imalathanelerde küp şekere kalıp haline getirmek için mumsu maddeler katanlar bile var. Özellikle de bazı üreticiler, ürünlerinde pancardan üretilen doğal şeker yerine, insan sağlığını gözetmeksizin teneke teneke ne olduğu belirsiz yapay tatlandırıcıları tercih etmektedir.

Hal böyleyken ruhsatlı, vergisini veren, insan sağlığını gözeten imalathanelerde, pastanelerde satılan tatlı ürünleri ile nerede yapıldığı belli olmadan üretilen ürünler arasında rekabet ortamı otomatik olarak ortadan kalkmaktadır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı