Kabızlıktan nasıl kurtulunur? En etkili 5 öneri

Cevizi suda bekletip yerseniz kabızlıktan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. İşte her yaşta sıkça görülebilen ve en önemli sağlık sorunlarından biri olan kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olacak en etkili 5 öneri.

Kabızlıktan nasıl kurtulunur? En etkili 5 öneri
Kabızlıktan nasıl kurtulunur? En etkili 5 öneri
GİRİŞ 15.08.2016 10:58 GÜNCELLEME 15.08.2016 10:58

Şişkinlikten ağrıya, nefes darlığından uykusuzluğa birçok şikayete neden olan kabızlıktan kurtulmak mümkün. Bu hastalığın en temel sebeplerinin birisi ise hatalı beslenmeyle geliyor.

İşte uzmanlardan kabızlık sorununa yardımcı olan önerilerde;

1.Özellikle öğünlere salata eklemek ve ara öğünlerde bol posalı meyveleri kabuklarıyla birlikte yemek posa alımını artmasını sağlıyor, meyve sebze seçimlerinde muz, şeftali, patates veya havuç gibi besinlerin yerine armut ve kayısı gibi bağırsak hareketlerini artırıcı meyveler tercih edin.

kayisi-6546

2. Şişkinlik gibi problemlere neden olmadığı sürece haftanın 2-3 günü kuru baklagilli yemekler tercih edin. 

baklagil

3. Yemek ve salatalar hazırlanırken katı yağlar yerine zeytinyağı ve sıvı yağ karışımları ekleyin. İşlenmiş gıdalardan ve fastfood ürünlerden uzak durun. 

zeytinyağı

4. Gün içindeki su tüketimi sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için çok önemli, 2 adet kuru kayısı ve 1 adet cevizi gece boyunca suda bekletin. Ertesi sabah bu besinleri içinde beklettiğiniz su ile birlikte tüketin.

ceviz-63546

5.  Kuru incir, kuru kayısı ve kuru erik ile şekersiz kompostolar hazırlanıp akşam ara öğün olarak 1 kase tüketin. Gün içinde 3 ana 3 ara öğün olarak beslenin. 

kuru-incir-6546

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...