Kavurucu sıcaklarda saç ekimi yapılır mı?

"Yazın saç ekilmesi doğru değil" şeklindeki görüşün gerçeği yansıtmadığını söylendi.

Kavurucu sıcaklarda saç ekimi yapılır mı?
Kavurucu sıcaklarda saç ekimi yapılır mı?
GİRİŞ 13.07.2016 14:09 GÜNCELLEME 13.07.2016 14:09

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yazın saç ekimi yapılmasının doğru olmadığı şeklinde görüşlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Gülgör, saç ekiminin dört mevsim yapılabileceğini söyledi.

Yazın saç ektiren kişilerin bir hafta boyunca saçlarını sıcaktan ve güneşten koruması gerektiğini belirten Gülgör, "Saç ektiren hastamız klimalı, serin ortamda saçların korunması lazım. Saçları ve alnı terlediğinde ekim yapılan bölgeye dokunmamalıdır. Yeni ve sağlıklı saçların çıkması için hastaların çok dikkatli ve özenli davranmaları gerekiyor. Hastaların sıcaktan, güneş ışınlarından saçlarını koruması gerekiyor. Neticede 6-8 saat süren operasyondan çıkıyor. Saç köklerinin bir tutunma evresi var" diye konuştu.

Operasyon sonrası uyarılar

İşlemden sonra ilk üç gün ekilen köklerin tutunma evresi olduğunu belirten Gülgör, "Bu dönemde çok dikkatli olunmalı, dinlenmeye çok özen gösterilmelidir. Baş herhangi bir yere vurulmamalı, ağır işlerden, spor aktivitelerinden, stresten ve heyecan artırıcı tüm faaliyetlerden kaçınılmalıdır. İlk bir hafta yüksek ve sert yastıkta sırt üstü yatınız. Yüzüstü veya yatma şekillerinden kaçınınız. Ekim bölgesini yastığa koymayınız.

Sigara içilmesiyle kana karışan korbon monoksit, oksijenden 200 kat daha sıkı tutunur. Bu nedenle saç köküne giden oksijen miktarının azalması köke zarar verebilir. Saç ekiminden bir gün önce başlayarak ekimden dört gün sonrasına kadar sigara içilmemeli ya da olabildiğince azaltılmalıdır. Bu yapılamıyorsa, sigara dudak tiryakisi gibi ciğerlere çekmeden ağızdan üflenmelidir. Operasyondan sonra ilk üç gün alın bölgesine yoğun buz uygulaması yapınız" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…