Suçsuzların memuriyetleri iade edilecek

OHAL kapsamında alınan kararlardan bahseden Recep Akdağ, askeri hastanelerin bir ay içerisinde devredileceğini ifade etti.

Suçsuzların memuriyetleri iade edilecek
Suçsuzların memuriyetleri iade edilecek
GİRİŞ 17.08.2016 16:51 GÜNCELLEME 17.08.2016 16:51

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri hastanelerin bir ay içinde devredileceğini söyledi. Daha önce yapılan rapor haksızlıklarına maruz kalan vatandaşların müracaat etmeleri halinde haklarının iade edileceğini ifade eden Bakan Akdağ, 500 civarında doktorun askeri hizmete devam edeceğini anlattı.

Bakan Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hastanelerde askeri personel kalmıyor tamamen siliniyor. Emeklilik haklarını tamamen alacaklar. Hiçbir kayıp olmayacak hatta üzerine bir kazanç da var. Maaşları ek ödeme üzerine çıkarsa onu da vereceğiz. Yalnızca askeri personel olmak yerine Sağlık Bakanlığı personeli olacak. Geçmişte yapılan rapor haksızlıkları için 6 ay içerisinde kendilerine bu anlamda haksızlık yapıldığını düşünenler Milli Savunma Bakanlığı'na başvuracak ve haklarını geri alabilecekler. Kışlaların içinde, askeri gemilerde bu hizmetler verilmeye devam edecek. Askeri doktorlar tarafından. 2000'e yakın doktordan 1500 civarı Sağlık Bakanlığı'nda kalacak, 500 civarında hekim de askeri hizmete devam edecek."

Suçsuzlara memuriyetleri iade edilecek

Açığa alınan herkesin memuriyetlerinin alınmayacağını ifade eden Akdağ,"Toplamda 6 bin 849 personel görevden uzaklaştırıldı. Titizlikle çalışıyoruz. Bir taraftan daha önceki kararnamelerde terör çrgütüyle ilişkisi olan sendikalar var, bir tarafından maddi destekte bulunduklarına dair nesnel tanıklar var.

Bir takım verileri kullanarak öbür taraftan da valiliklerimizin çalışmalarını inceliyoruz ve memuriyetten uzaklaştırmaları belirliyoruz. Açığa alınanların tamamı memuriyetten çıkarılmayacak. FETÖ ile bağlantıları belirlenenlerin memuriyetten uzaklaştırmaları söz konusu olacak. Haklarında karar verilmeyenler için incelemeler devam edecek. Temiz olanlara memuriyetleri iade edilecek. Hizmet aksaması olmayacak. Açığa alınanların sayısı diper sektörler kadar yüksek değil. Sızma çabaları diğer sektörler kadar sağlıkta yok" diye konuştu.

ABD FETÖ'yü iade etmeli

ABD'den FETÖ'nün iade edilmesi talebiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akdağ, "ABD'den terör elebaşının iadesini bekliyoruz. Meselesi sümen altına atmasınlar biz iade istiyoruz. Aramızda bir hukuk var stratejik ortaklıklar birlikte hareket etmeler bütün bunlar bir tarafa ortada bir hukuk var ve bunun yerine getirilmesi gerekiyor. Onlar bizden bir terörist istediklerinde biz verdik. OHAL kanuna göre yaptığımız kararnamelerin içine ısrarla bu olayın dışındaki kararlarımızı koymuyoruz" dedi.

OHAL'in zamanını şartlar gösterecek

OHAL'in vatandaşların hayatında hiçbir şey değiştirmediğini söyleyen Bakan Akdağ, "OHAL'in erken kaldırılma durumunu şartlar gösterecek ama başında da söylemiştin Başbakanımızn bununla ilgili bir benzetmesi var, Biz OHAL'i devlete ilan ettik. OHAL'de 14-16 saat mesai yapıyoruz ama vatandaşımız OHAL'den etkilenmiyor. Biz başından beri böyle olacağını söyledik. Vatandaş; işinde, aşında, ekmeğinde, tatilinde. İhtiyaç olursa uzatılır ihtiyaç olmazsa uzatılmaz. Önümüzdeki günler gösterecek" diye anlattı.

FETÖ'ye karşı dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Akdağ, "Kanserin bulunduğu yerden diğer odaklara yayılması gibi bir şey. Tedavi edersiniz birçok yöntemi birlikte kullanırsınız. Daha sonra takip edersiniz. Çok dikkatli takip edersiniz. Aylarca, yıllarca takip edersiniz. FETÖ konusunda da biz bu dikkati göstermek zorundayız. Vatandaşımızda bu konuda inanılmaz bir uyanıklığa sahip. Bu zalimlerin başarılı olabileceğine dair hiçbir inanç taşımıyorum. Fakat başka bir teşebbüste başarılı olabilirler mi? Yapabilirler. Biz de uyanık olacağız. Milletimiz de bu konuda çok uyanık.

Allah bu kadar şehit vermeyi gerektirecek bir olay nasip etmesin. Millet hazır yani. Biz bu meseleyi uzunca bir süre takip etmek zorundayız. Bu millet çok asil bir millet. Bizi biz yapan bir maya var. Birlikte yaşama arzumuz var. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Şehitlerimizin temsil ettiği ruh bugün milletimizde. Siyasi olarak, iktidar partisi olarak en büyük görev bize düşüyor. Cumhurbaşkanı bu anlamda mükemmel bir adım attı. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün davaları geri çekti. Muhalefetten de böyle bir adım atıldı. Basınımızda çok güzel şekilde her şeyi yansıttı. Mümkün olduğu kadar polemiği zorlamamak lazım" dedi.

Şehir hastaneleri açılmaya devam edecek

2019 yılına kadar sağlıktaki projelerin çoğunun tamamlanacağını söyleyen Bakan Akdağ sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bir idealimiz var bizim. Türkiye'deki tüm sağlık binalarını mükemmel hale getirip, depremsellik açısından da hiçbir problemi kalmayacak hale getirip vatandaşımıza hizmet vermek istiyoruz. Aşağı yukarı 100 hastane yatağı varsa 15'i rahat bir hasta yatağıydı şimdi 50 tanesi oldu. Bizim amacımız yüzde yüz yapmak. Şehir hastanelerinde bu sene Mersin'i açıyoruz, sonra Yozgat'ı açacağız. Böyle devam edecek. İnşallah 2019 seçimlerinden önce bu projelerin yüzde 75'i tamamlanacak."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!