20 bin sağlık memuru başvuruları başladı mı?-Sağlık personeli alımının tüm detayları!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı bir programda, önümdeki günlerde Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı alımlar için açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ 20 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu. Peki Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı ne zaman başlayacak?, 20 bin personel alımı başvuruları nasıl ve ne zaman olacak?. İşte yanıtı ve 20 bin sağlık personeli alımı ile ilgili son dakika gelişmeler haber7.com'da..

20 bin sağlık memuru başvuruları başladı mı?-Sağlık personeli alımının tüm detayları!
20 bin sağlık memuru başvuruları başladı mı?-Sağlık personeli alımının tüm detayları!
GİRİŞ 25.09.2016 14:21 GÜNCELLEME 25.09.2016 14:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika 20 bin sağlık personeli alımı ve Son dakika 20 bin sağlık memuru personeli  ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ: 20 BİN SAĞLIK MEMURU ALINACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı  Editör  Masası'na konuk oldu. Birlerce aile hekimini beklediği haberi veren Bakan Akdağ, nöbet uygulamasını kaldıracaklarını söyledi. Sene sonuna kadar 20 bin sözleşmeli personel alacaklarını da dile getiren Bakan Akdağ'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Fırat Kalkanı operasyonu ile Türkiye, bölgenin  kudretli bir devleti olarak elbette kendi halkı için ve Suriye halkı için  gerekenleri yapacaktır. Bunu yapmak gerekiyordu, yaptık ve çok da başarılı  biçimde gerçekleşti.

20 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Akdağ, 'Eylül ayına  yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sözleşmeli sağlık personelini  inşallah göreve başlatacağız' dedi.

20 BİN SAĞLIK MEMURU BAŞVURALARI NASIL?

Sağlık Bakanlığı bünyesine alacağı 20 bin sağlık memuru alımı için başvurular, bakanlıktan yapılacak duyuru ile başlayacak. Söz konusu başvuru ise yapılacak duyuru ile birlikte başvuru yönergesi verilecek. İşte o tarihten sonran 20 bin sağlık memuru alımı başvurularının nasıl olacağını haber7.com'dan takip edebilirsiniz.

AİLE HEKİMLERİNE NÖBET UYGULAMASI 

Aile  hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. Şu anda en son yaptığımız torba kanunla birlikte Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız da onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak.

 ASKERİ HASTANELERİN DEVRİ 

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na  devredilmesi  ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde  devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah devri  tamamlamış olacağız. Hastaneleri, personelleri ile beraber devralmış  olacağız.

YORUMLAR 11
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    sağlık kurumları işletmeciliği (sağlık teknikeri) alımı hiç yok.Artık atama verilsin. Kendi alanımızda çalışmak istiyoruz.Sesimizi duysun sağlık bakanlığı.saygılarımla
    Cevapla
  • bahtsiz sky mezunu 7 yıl önce Şikayet Et
    Her yil binlerce mezun veren saglk yonetimi kadro istiyor. Ne olur ya bölüm kapansin artık ya da atamamiz olsun...
    Cevapla
  • terapist 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık birilerine laf yetistirmekten yoruldum. Ne olur magdur etmeyin biz saglikcilari :(
    Cevapla
  • tıbbi sekreter 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ne olur eylül ayı içinde atamaları yapın.Gerçekten çok mağduruz.Bende tıbbi sekreterim 13 yıldır bekliyorum.Ne olur eylül ayında atama yapın ne olur yıllardır bekliyorum. Saygılarımla.
    Cevapla
  • sağlıkcı 7 yıl önce Şikayet Et
    sağlık yönetiminde atama istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması