Tıraşsız saç ekimi yaptırılabilir

Saç seyrekliği sorunu yaşayan erkek ya da kadın herkesin saç ektirmekten en çok çekindikleri konu saçın tıraşlanması zorunluluğu…

Tıraşsız saç ekimi yaptırılabilir
Tıraşsız saç ekimi yaptırılabilir
GİRİŞ 01.09.2016 12:26 GÜNCELLEME 01.09.2016 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, artık herkesin özellikle kadınların saçın tıraşlanmasına gerek kalmadan saç ektirebileceğini müjdeliyor.

“Saç ekimi teknolojisindeki yeni gelişmeler sayesinde artık saçın tıraşlanmasına gerek kalmadan saç ekimi yapılabiliyor. Direkt saç ekim tekniği denilen bu teknik ile sağlıklı saç kökleri donör bölgeden kalem şeklindeki bir alet ile alınarak seyrelmenin olduğu bölgelere direkt ekilebiliyor. Kalem ile saç ekimi tekniği denilen bu yöntem ile saç dökülmesi yaşayan hastalarımızın en büyük kaygıları ortadan kalkmış oldu.”

Saç ekiminde tıraşlanmış ve deliklerle dolu görünüme son!

“Hastalarımız haklı olarak haftalarca tıraşlanmış bir kafa derisi ve üzerinde yaralarla gezmek istemiyor. Hem iş hem de sosyal hayatlarında haklı olarak hastalarımızı sıkıntıya sokan bir durumdu bu. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bu engellerin hepsi ortadan kalkmış durumda. Kalem şeklindeki alet ile kesi ya da saç kökü kanalı açmaya gerek kalmadan tek tek alınan saç kökleri, hiç bekletilmeden transfer edilebiliyor. Kanama ya da yara izi oluşmayan bu teknikte saç ekimi yaptırıldığı çok belli olmuyor.

Kanal açılmasına gerek olmadığı için alınan saç kökleri çok daha sık aralıklarla ekilebiliyor. Bu da saç yoğunluğunun artmasını ve öbekleşmenin engellenmesini sağlıyor. En önemli avantajlarından birisi ise saç köklerinin alınır alınmaz direk ekilmesi sayesinde saç tellerinin çıkış yönü daha doğru bir şekilde belirlenebiliyor. Çünkü saçın çıkış yönü, ekim sonrası saçın şekillendirilmesi ve doğal kullanımında çok önemli bir rol oynuyor.”

3D simülasyon cihazı ile saç tasarımı imkanı

“Estetik cerrahideki en önemli gelişmelerden birisi de 3D simülasyon cihazlarının kullanılmaya başlanmasıdır. Bu cihazla kişinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları üzerinden 3 boyutlu görüntüleri hazırlanır ve yapılacak işlemler kişinin kendi görüntülerinin üzerinden tasarlanır. Bu cihaz sayesinde hastalarımız ameliyata girmeden önce nasıl bir görünüme kavuşacaklarını bilerek operasyonlara girer. Saç ekimi tasarımında da kullanılan bu cihazla hasta ön saç çizgisini, saçının nasıl görüneceğini operasyondan önce görebilir. Hatta saç ekimi cerrahıyla birlikte saç tasarımına dahil olabilir. Sonrasında hayal kırıklığı yaşama ihtimalini tamamen ortadan kaldırabilir.”

Op. Dr. Güncel Öztürk “Saç dökülmesi ve saç seyrekliği yaşayan erkek ve kadın hastalarımız için saç ekim sürecini daha konforlu hale getiren bu gelişmeler sayesinde saç ekim operasyonları çok daha basit ve güvenilir hale gelmiş durumdadır. İyi bir saç ekim merkezi tercih edilerek, alanında uzman bir saç ekibiyle saç ekimi yaptırabilir. Kaybettikleri saçlarını geri getirebilirler.”
 

 

YORUMLAR 1
  • aydin 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok iyi bende yapmak isterim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!