Kanserli genç sayısı hızla artıyor!

Yapılan araştırma Batı'da çocuklarda görülen kanser vakalarının son 16 yılda yüzde 40 oranında arttığını ortaya koydu

Kanserli genç sayısı hızla artıyor!
Kanserli genç sayısı hızla artıyor!
GİRİŞ 05.09.2016 12:52 GÜNCELLEME 05.09.2016 12:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Ulusal Kanser Vakfı son 16 yılda özellikle 15 ila 24 yaşları arasındaki gençlerde görülen kanser vakalarının büyük hızla arttığının altını çizen araştırmacılar, hava kirliliği, kötü beslenme ve teknolojik aletlerden yayılan radyasyonun kanserin ortaya çıkmasında en önemli faktörler olduğunu belirtti.

Araştırma ekibinin başındaki Bristol Üniversitesi'nden Profesör Denis Henshaw, kanser vakalarının artmasından ebeveynleri sorumlu tutarak, "Aileler birinci derecede sorumludur. Çocukların beslenme alışkanlıklarını kontrol etmeliler. Kötü beslenme zamanla kanseri de beraberinde getiriyor. Birçok obezite problemi yaşayan çocuk var. Bunların sebeci ailedir" ifadelerini kullandı.

Çocukların kansere yakalanmaması için yapılması gerekenleri de sıralayan Profesör Henshaw, "Anne adayları hamilelik döneminde beslenmelerine dikkat etmeli.

ANNE ADAYI AZ KAHVE TÜKETSİN, ODALARDA TURUNCU IŞIK OLSUN

Özellikle işlenmiş etlerden uzak durmalı ve çok fazla kahve tüketmemeli, Hamile olup günde 3-4 fincan kahve içen anne adayları var, bu çok yanlış" diye konuştu.

Çocuk odalarındaki aydınlanma sisteminin de önemine dikkati çeken Henshaw, "Çocuk odalarında kırmızı ya da turuncu ışıklar kullanılmalı. Kesinlikle beyaz ya da mavi ışıklardan kaçınılmalı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Uyarı ! 7 yıl önce Şikayet Et
    Kola Fanta gibi icecekler tetikliyor aslinda.Insanlar cok fazla icince Cesitli etkiler ortaya cıkıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!