Boğaz ağrısına iyi gelen mucizevi besinler!

Malum hastalıkların kol gezdiği soğuk havalar geldi çattı. Bu dönemlerde her ne kadar hasta olmaktan itina ile kaçınsakta, soğuk algınlığına dayalı hastalıklara maruz kalmadan edemiyoruz. Bu hastalıkların en başında gelen boğaz ağrısı ise adeta soğuk aylarımızın adeta korkulu rüyası. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir?, yada boğaz ağrısından korunmanın yolları nelerdir?. İşte bu kritik sorularının yanıtını ve diğer ayrıntıları haber7.com'da bulabilirsiniz..

Boğaz ağrısına iyi gelen mucizevi besinler!
Boğaz ağrısına iyi gelen mucizevi besinler!
GİRİŞ 05.10.2016 09:26 GÜNCELLEME 05.10.2016 09:27

Boğaz ağrısına iyi gelen besinler ve bunların karışımı ile ile ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

HEPSİ BİRER DOĞAL ANTİBİYOTİK

Hemen hemen hepimimizin hasta olduğumuz dönemlerde, çirkin tadı ve kokusu ile tanıdığımız antibiyotik ilaçlar olmadan boğaz ağrısına iyi gelen besin ve besin karışımlarını sizler için derledik.. 

Evde yapılan ilaçlar boğaz ağrısının verdiği rahatsızlığı önleyebilir. İşte ev yapımı tedavi sürecinde uygulayabileceğiniz doğal çözümler...

Sarımsak

Boğaz ağrısında kullanabileceğiniz en önemli besin sarımsak! Her derde deva olan sarımsak boğaz ağrısının adeta düşmanıdır. 

Karanfil

Yutkunurken hissettiğiniz boğaz ağrısını azaltmak için birkaç adet karanfil çiğneyebilirsiniz. Karanfil ayrıca hemen hemen her tür enfeksiyonla mücadele etmeye yardımcı olacağı için, bununla gargara da yapabilirsiniz. Aktarlardan alacağınız karanfillerin eski olmamasına dikkat edin.

Zencefil çayı

Daha faydalı olması için zencefilin taze öğütülmüş olması gerekiyor. Her fincan kaynar su başına 3 çay kaşığı zencefil ekleyin. Bunu 5 dakika bekletin bir çorba kaşığı bal ekleyip tüketin. Bol su tüketmeye de dikkat edin.

Tuz

Bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve bununla saat başı gargara yapın.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!