Hastane Randevu Sistemi yöre ağzıyla tanıtıldı

Sağlık Bakanlığı'nın 'Alo 182' Hastane Randevu Sistemi'nin yaygınlaşması amacıyla Şanlıurfa'daki billboardlara yöre şivesiyle hazırlanan ilanlar asıldı.

Hastane Randevu Sistemi yöre ağzıyla tanıtıldı
Hastane Randevu Sistemi yöre ağzıyla tanıtıldı
GİRİŞ 25.10.2016 17:42 GÜNCELLEME 25.10.2016 17:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Bakanlığı'nın hayatta geçirdiği 'Alo 182' Hastane Randevu Sistemi'nin tanıtımı için il ve ilçe merkezlerinde yöre şivesiyle ilanlar hazırlattı.

Yeşil, mavi ve kırmız renklerde oluşan 3 ayrı billboardda verilen 'Telefonla sıra alıp rahat edisen, aradıktan sonra gelisen, artık sıra beklemisen' sözleri yazdırıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Igdirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Azéri turkcesi olmus
    Cevapla
  • Engin Ersin FIRAT 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun Devlet Kurumları Tarafından Yapılması Komik ve İlginç Gelebilir Ama Türkçe Konuşmaya Oldukça Zarar Verecektir. Kesinlikle Bu uygulamadan Vaz Geçilmelidir. Zaten Sosyal Medya Kullanımı Mesajlaşma Yazılımları Türkçeyi oldukça Bozmaktadır.
    Cevapla
  • said 7 yıl önce Şikayet Et
    iki noktada yanılıyorsunuz 1 Türkçeye değil İstanbul Türkçesine zararı olabilir(ki böyle bir şey mümkün değil) uzun yıllar Urfa da yaşanmış biri olarak şunu söyleyebilirim Urfa şivesi kendine has edebi terimleri ve deyimleri ile çok hoş ve akıcı bir Türkçedir. ikincisi şive nin sosyal medya ile karıştırılmaması elzem. çünkü şive yöre halkının asırlardan beri konuştuğu öz Türkçedir. sosyal medya ise pratiklik için -zaten katledilmiş-Türkçenin bozulmasına sebep olmasıdır. devlet bu şekilde halkının günlük dilinde çalışmalar yapınca sadece Türkçe zenginleşir kanaatindeyim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı