Elles'ten onkoloji hastalarına moral ziyareti

Annesini kanser nedeniyle kaybeden ve bunun ardından geliştirdiği proje ile kanser tedavisi görenlere destek veren sanatçı Wilma Elles, onkoloji hastalarıyla bir araya geldi.

Elles'ten onkoloji hastalarına moral ziyareti
Elles'ten onkoloji hastalarına moral ziyareti
GİRİŞ 07.12.2016 15:37 GÜNCELLEME 07.12.2016 15:37

Hayatta Kal Derneğinin de desteklediği Kanserle Hayatta Kal Projesi kapsamında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen etkinliğe katılan Wilma Elles, hastanenin kemoterapi ünitesinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Elles, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen mayısta 57 yaşındaki kanser hastası annesi Veronika Elles'i kaybettiğini belirterek, süreci iyi bilen bir hasta yakını olarak yaşadıklarını ve tecrübelerini hastalarla paylaştı. 

Projeye ilişkin bilgi de veren Elles, "Dünyada kansere yakalananların sayısı her geçen gün artıyor. Annemde yaşadığım tecrübeleri hastalarla paylaşıyorum. Hayatta Kal Derneği ile birlikte kanser hastalarına anket uyguluyoruz. Kanser hastaları için her detay çok önemli. En önemlisi moral. Yediklerine içtiklerine de dikkat etmeleri gerekiyor. Bu tür ziyaretlerle kanser hastalarını bilinçlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Muhittin Balta, hastane olarak insana hizmet eden her türlü projeye destek verdiklerini dile getirerek, "Burada tedavi gören hastalarımızı mutlu edebilmek, direnme ve yaşam mücadelesini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Burada bir aile ortamı oluştu. Hastalarımızda duygusal anlarımız çok oluyor. Bu çerçevede bu anlamda destek verecek tüm projeleri alkışlıyoruz." diye konuştu.

Hayatta Kal Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Vural da 2013'te kurulan derneğin, sanatçı Elles ile kalp krizine yönelik bir kamu spotu hazırladığını aktardı.

Ölümlerin ilk sırasında kalp krizlerinin, ikinci sırasında ise kanserlerin geldiğini anlatan Vural, annesini kanser nedeniyle kaybeden Elles'in, hastalara destek olmak için hayata geçirdiği projesine dernek olarak destek verdiklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"