Çağın vebası her yaşta herkesi etkiliyor

Çağın vebası kanser her yaştan herkesi etkiliyor.

Çağın vebası her yaşta herkesi etkiliyor
Çağın vebası her yaşta herkesi etkiliyor
GİRİŞ 09.12.2016 09:54 GÜNCELLEME 09.12.2016 09:54

Kadınlarda uyarı veren 12 işareti ciddiye almak ise hayati önem taşıyor.Son yıllarda kanser vakalarındaki artış korkuturken; uzmanlardan art arda erken teşhisin önemine yönelik uyarılar geliyor.Uyarı verdiği halde görmezden gelinen belirtilerle ortaya çıkan kadın kanserlerini ve hangi belirtilerin dikkate alınması gerektiğini, Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Bekir Öztürk şöyle anlatıyor...

AÇIKLANAMAYAN KİLO KAYBI

Birçok kadın kilo vermeye çalışmadan kilo kaybını memnuniyet verici olarak düşünse de aslında açıklanamayan kilo kaybı, kanser olmasa da tiroid gibi hastalıkların habercisi olabilir.

ŞİŞKİNLİK

Birçok kadının ortak sorunu olan şişkinliğe, karın ağrısı veya pelvik ağrı da eşlik ediyorsa yumurtalık kanseri düşünülmelidir.Şişkinliği her gün yaşıyorsanız ve birkaç haftadan uzun sürüyorsa mutlaka doktora danışın.

CİLT DEĞİŞİKLİKLERİ

Ciltte görülen renk değişikliklerini mutlaka takip etmek gerekir.Eğer aniden deride kanama ortaya çıkarsa, o da kontrol edilmelidir.

YUTMA ZORLUĞU VE HAZIMSIZLIK

Uzun süredir devam eden hazımsızlık, mide ya da yemek borusu kanserinin habercisi olabilir.Yutma güçlüğü de yemek borusu ya da akciğer kanserinin belirtisi olabilir.

KALICI ÖKSÜRÜK

Grip, alerji ve bazı ilaçların yan etkisi öksürüğe neden olabilir.3-4 hafta devam eden öksürük göz ardı edilmemelidir.Özellikle sigara içiyorsanız ve geçmeyen öksürüğünüz varsa mutlaka doktora gidin.

AĞIZDA DEĞİŞİKLİKLER

Özellikle sigara içiyorsanız ağzınızdaki değişiklikleri takip edin.Ağız içi veya dil üzerinde oluşan beyaz lekeler, ağız kanserinin belirtisi olabilir.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu