Türk hastaneleri Balkanlar'a şifa dağıtıyor

Balkanlar'da özel Türk sağlık kuruluşları, Türkiye'de tedavi ve teşhis imkanıyla bölge halkının yurtdışı tedavide tercihi oluyor.

Türk hastaneleri Balkanlar'a şifa dağıtıyor
Türk hastaneleri Balkanlar'a şifa dağıtıyor
GİRİŞ 24.01.2017 11:36 GÜNCELLEME 24.01.2017 11:36

Başta Bosna Hersek olmak üzere Balkan ülkelerinden çok sayıda hastaya Türkiye'de tedavi imkanı sunan bu hastaneler, sundukları kaliteli ve profesyonel hizmetlerle dikkat çekiyor.

Acıbadem Sağlık Grubu Uluslararası Hasta Hizmetleri Müdürü İlyas Benveniste, uluslararası anlamda sağlık turizminin, 19. yüzyılın sonlarında, insanların kendi ülkelerinde alamadıkları tedavi ve teşhis hizmetlerini Avrupa ve ABD'deki gelişmiş sağlık merkezlerinde karşılamaya başlamasıyla ortaya çıktığını anımsattı.

Balkanlar'dan Türkiye'de tedavi görmek amacıyla çok sayıda hastanın geldiğini ifade eden Benveniste, "Balkan ülkeleri nüfus yoğunluğu açısından daha küçük ülkeler olduklarından sağlık anlamında yapılan yatırımlar nadir görülen hastalıklar konusunda yetersiz kalabiliyor. Bu sebeple biz genellikle sık rastlanmayan ve tedavisi Balkan ülkelerinde mümkün olmayan tanılarda hastalar ağırlıyoruz." şeklinde konuştu.

Benveniste, kurum olarak amaçlarının sağlık hizmetlerini hastaların "ayağına getirmek" olduğunu vurgulayarak, Türkiye'ye çoğunlukla organ nakli, pediatri, yüksek teknolojik yatırım gerektiren ya da nadir görülen onkoloji vakalarının geldiğini söyledi.

Acıbadem bünyesinde kurulan Uluslararası Hasta Hizmetleri Müdürlüğünün 50'nin üzerinde ülkede faaliyet gösterdiğini aktaran Benveniste , Balkanlar'da Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'te temsilciliklerinin bulunduğunu kaydetti.

Benveniste, Balkan insanı için Türkiye'nin yabancı bir ülke olmadığını belirterek, "Sağlık turizmine yönelik çalışmalar Türkiye'de son yıllarda hız kazanarak daha profesyonel ve ölçümlenebilir olarak yapılmaya başlandı." dedi.

Balkan ülkelerinden Türkiye'ye güvenerek giden hastaların sayısında her yıl artış gözlemlendiğini kaydeden Benveniste, bu konuda kurum olarak çalışmalarını ciddiyet ve titizliklikle devam ettirdiklerini ifade etti.

Benveniste, Türkiye'nin sağlık alanında güçlü altyapı ve uzman doktorlarla öne çıktığına dikkati çekerek, "Türkiye'ye birçok ülkeden birkaç saatlik uçuşla ulaşılabilmesi, tedavi hizmetlerinin kaliteli ve Avrupa ile ABD'ye oranla daha makul fiyata sunulması, turistik zenginliğin olması sağlık turizminin gelişiminde rol oynayan önemli etkenler." dedi.

Hastaların genellikle ülkelerinde verilmeyen hizmetler için Türkiye'ye gittiklerini söyleyen Benveniste, "Sağlık, insani ve hayati bir ihtiyaç. Dolayısıyla insanların ilk beklentisi güvenebilecekleri ve kendilerini emin ellerde hissedebilecekleri bir ortamın sağlanması." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de hiçbir zaman terkedilmiş hissetmedik"

Medical Park Hastaneler Grubu Saraybosna Temsilcisi Emina İhtijarevic de Balkanlar'dan birçok hastanın tedavi için Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Medical Park, Bosna Hersek'te bir buçuk yıldır faaliyet gösteriyor. Burada hem hastalara hem de doktorlara destek sağlıyor ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz." dedi.

Medical Park'ın Türkiye'de tedavi ve teşhis imkanı sağladığını aktaran İhtijarevic, Balkanlar'da Kosova, Makedonya ve Sırbistan'da da temsilcilikleri olduğunu söyledi.

İhtijarevic, kurum olarak yılda yaklaşık 8 milyon kişiye sağlık hizmeti sunduklarının altını çizerek, "Bosna Hersek'teki hastalar genellikle nöroloji, parkinson, onkoloji, kardiyoloji, damar hastalıkları ve ortopedi alanlarında tedavi için Türkiye'yi tercihe ediyor." dedi.

Türkiye'deki sağlık turizmi ve tıbbın büyük gelişme gösterdiğini kaydeden İhtijarevic, Türkiye'deki sağlık kurumlarının sundukları hizmet ve tedaviyle dünyanın en iyisi konumunda olduğunu vurguladı.

İhtijarevic, bölge ülkelerinden Türkiye'ye giden hastaların kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini aktararak, "Hastalar Türkiye'de havaalanında karşılanıyor. Yanlarında sürekli bir tercüman bulunuyor. Hasta eğer sadece teşhis ve check-up için gidiyorsa İstanbul'un tarihini tanıma fırsatı da buluyor." diye konuştu.

Hastaların Türkiye'den son derece olumlu hislerle döndüğünü söyleyen İhtijarevic, Türkiye'ye giden hastaların "Ortaya çıkan hastalıktan her ne kadar üzüntü duysak da Türkiye'de hiçbir zaman terkedilmiş hissetmedik." yorumunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde