Saç ekiminden sonra nelere dikkat edilmelidir?

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin sonrasında nelere dikkat etmesi gerektiğini Op. Dr. Güncel Öztürk anlattı.

Saç ekiminden sonra nelere dikkat edilmelidir?
Saç ekiminden sonra nelere dikkat edilmelidir?
GİRİŞ 25.01.2017 15:20 GÜNCELLEME 25.01.2017 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

“Saç ekim ameliyatından sonra dikkat edilmesi gerekenler ameliyatta uygulanan tekniğe göre değişiklik göstermektedir. Doktorun nasıl bir ameliyat yaptığı, kullandığı teknik, hastanın kişisel özellikleri ve durumuna göre vereceği talimatlar ve önerileri öncellikle dikkate alınmalıdır. Bu yazıda sadece genel bilgiler verilecek olup plastik cerrahınızın size özel vereceği bilgilerin geçerli olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.”

FUE ve FUE tekniğinde iyileşme süresi daha mı kısa?

“Günümüzde en fazla tercih edilen teknik olan FUE tekniği ile yapılan ameliyatlardan sonra iyileşme süreci oldukça çabuk ve hasta için zahmetsiz geçer. Ortalama 6 saat süren mikro motor FUE destekli saç ekim operasyonunu lokal anestezi altında yapıldığı için herhangi bir acı, sızı ya da gerilme hissedilmez. Ameliyatın ardından pansuman, sargı bezi ya da bandaj gibi tıbbi bakım yapılması gerekmez. Dikiş ya da yara izi olmadığı için ameliyattan sonraki süreçte de yine hiçbir his kaybı, uyuşukluk, acı ya da gerilme hissi oluşmaz. Bu yüzden ameliyat sonrasında ağrı kesici ya da başka bir tıbbi ilaç kullanılmasına gerek olmaz.”

Saç ekimi işleminden ne kadar süre sonra saç yıkanabilir?

“Saç ekim ameliyatının ardından saçı yıkamak için FUE tekniği dışındaki tekniklerde en az üç gün beklenilmesi gerekebilir. Hatta FUT tekniği gibi şerit greftler halinde alınarak yerleştirilen dikişli ameliyatlarda pansuman ya da bandaj yapıldığı için ilk yıkamanın saç ekiminin yaptırıldığı merkezlerde gerçekleştirilmesi gerekebilir. Fakat FUE tekniğinde çok fazla saç kökü alımı ve ekimi yapıldığı için köklerde hafif şişlik olmadıysa bir gün sonra bile yapılabilir. Saç ekim ameliyatının ardından ilk yıkamadan sonra hastanın 10 gün boyunca saçının her gün yıkaması tavsiye edilir.”

Saç köklerinizin iyileşme süreci nasıldır?

İlk on gün içinde ekilen saç köklerinin kabuklanmaya başlayacağını belirten Uzmanlar “Her gün yıkanan saçlarda kabuklanmalar hızlanır ve daha çabuk dökülür. Denize ya da havuza girmek için 1 hafta ya da 10 gün beklemelisiniz. Ameliyatın yapıldığı bölgeyi güneş ışıklarından korumalısınız. Yüksek koruyuculu ve kozmetik olmayan güneş koruma kreminin dışında şapka ya da bandana benzeri kıyafetler de giyebilirsiniz. Denize ya da havuza girmek için 1 hafta ya da 10 gün beklemelisiniz. Diğer saç ekim tekniklerinde yıkama zamanı, şekli, sıklığı ya da saçın bakımı gibi konularda mutlaka doktorunuzun verdiği tavsiyelere uyulmalısınız.”

İşe ne zaman başlanabilir?

“Ameliyattan sonraki gün isterseniz işe hemen başlayabilir, saç ekimi yaptırdığınızın anlaşılmasını istemiyorsanız 3 ila 4 gün bekleyebilirsiniz. Eğer özel bir gün ya da durum için hazırlık yapıyorsanız ameliyat tarihinizi bir ay öncesine alarak kendinize iyileşmek için zaman tanıyabilirsiniz.”

Dikkat edilmesi gereken diğer şeyler?

“Saç ekim operasyonundan sonraki 15 gün boyunca boya, jöle, köpük vs. gibi saç şekillendirici ürünler kullanmamalısınız. Saç ekim haftasından bir hafta önce ve bir hafta sonraki süreçte sigara ve alkol kullanmamalısınız. Kafa derinize cerrahınızın tavsiye edeceği losyon ve kremlerle bakım yapmalısınız. Saç ekim ameliyatından sonraki ilk üç gün boyunca ağır aktivelerden ve stresli ortamlardan uzak durmalısınız. Böylece hiçbir sorun yaşamadan iyileşme sürenizi rahatça atlatabilir, yaklaşık 3 ay sonra ekilen saçlarınızın çıktığını görebilir, ortalama 6 ay sonra uzamaya başlayan saçlarınıza 1 yıl içinde istediğiniz şekli vererek ömür boyu kullanabilirsiniz.”

YORUMLAR 1
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    bir eczacı arkadşımın tavsiyesi üzerine saç ekimi yaptırdıktan sonra zigavusun eczanede satılan capıxyl saç spreyini aldım ve gerçekten çok başarılı arkadaşlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor