Çiğ tavuğu sakın yıkamayın!

Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkıyor musunuz? Uzmanlar çiğ tavuğu yıkamanın tehlikeleri konusunda uyarıyor!

Çiğ tavuğu sakın yıkamayın!
Çiğ tavuğu sakın yıkamayın!
GİRİŞ 15.03.2017 09:04 GÜNCELLEME 15.03.2017 09:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çiğ tavukta bulunan kampilobakter adı verilen bakteri besin zehirlenmesinin başlıca sebeplerinden bir tanesi. Bu yüzden tavuğu pişirmeden önce yıkamanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz.

Ancak uzmanlar bunun çok kötü bir fikir olduğunu söylüyor. Kırmızı et ve kümes hayvanları, mutfağınıza gelene kadar çeşitli faktörler, özellikle hayvan dışkısıyla kirlenir.

Yıkadığınızda eti temizlediğinizi düşünüyorsunuz ancak su damlacıklarıyla bakteriyi ellerinizden tezgahınıza, pişirme gereçlerinizden kıyafetlerinize kadar yayıyorsunuz. NHS UK'in araştırmasına göre su damlacıkları her yönde 50 cm'den uzağa yayılabilir. Besin zehirlenmesi için birkaç kampilobakter yeterlidir.

Peki bakteriden kurtulmak için ne yapılmalı?
 
Tavuğu ağzı kapalı bir kapta veya pakette saklayın. Tavuğun suyunun diğer yiyeceklere sıçrama ihtimaline karşı buzdolabının alt kısmında saklayın.

Elleriniz ve kullandığınız gereçler olmak üzere tavuğa temas eden her şeyi iyice yıkayın.Tavuğu yeterince pişirmelisiniz. Tavuğun içi dışı tamamen pişmeli, pembe kalmamalı.

 

YORUMLAR 3
  • Mavi 7 yıl önce Şikayet Et
    Valla ister yıka ister yıkama 43 günlük bol hormonlu ve ilaçla büyütülmüş tavuktan bahsediyoruz ne kadar sağlıklı olabilir ki zatenn
    Cevapla
  • men 7 yıl önce Şikayet Et
    Anaam siz diyosunuz ki dışkıyla geliyor diye , onu kim koyar öyle tencereye .
    Cevapla
  • Kübra 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!