Doktora 'panik' butonu

Isparta Şehir Hastanesinde olası fiziksel şiddet girişimlerinde kullanılması için doktorların çalışma masalarının altına panik butonu yerleştirildi.

Doktora 'panik' butonu
Doktora 'panik' butonu
GİRİŞ 30.03.2017 15:56 GÜNCELLEME 30.03.2017 15:56

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, şehir hastanesinde doktor masalarının altında herhangi bir şiddet girişimine karşı panik butonları bulunduğunu, böylece güvenlik görevlilerinin oradaki olumsuzluğa anında müdahale edebileceğini söyledi.

10 günde 40 bin hasta

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, yaptığı açıklamada, 18 Mart itibarıyla hasta taşımaya başladıkları Isparta Şehir Hastanesinin resmi açılışının 24 Mart'ta Başbakan Yıldırım'ın da katıldığı törenle yapıldığını anımsattı. Yavuz, şehir hastanesinin açılışından bu yana geçen 10 günlük sürede 40 binin üzerinde hastaya muayene hizmeti verdiklerini, 40'ın üzerinde doğum, 100'ün üzerinde de ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hasta mahremiyeti açısından hastanede tıbbi sekreter bulunmadığını ifade eden Yavuz, "Bu durum hasta mahremiyeti açısından Sağlık Bakanlığının önem verdiği bir konu. Bu anlamda Bakanlığımızın talimatları gereğince hastalarımız hekimlerle baş başa. Yanlarında hasta mahremiyetini bozacak üçüncü bir kişi yok." dedi.

Hastanede güvenliğe dikkat ettiklerini, vatandaşları olduğu kadar doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını da önemsediklerini ifade eden Yavuz, "Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddet girişimine karşı önlemlerimizi aldık. Doktor güvenliği için doktor masalarının altında panik butonu var. Eğer doktor panik butonuna basarsa güvenlik görevlilerimiz olaya müdahale ederler." diye konuştu.

Vale hizmeti de var

Vatandaşın en çok memnun kaldığı hizmetlerin başında vale hizmeti geldiğine işaret eden Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:

"Acil servise gelen hastalarımız rahatlıkla araçlarını oraya bırakıyorlar ve valeler park hizmetini yürütmektedir. Bu hizmetimiz ücretsizdir. Hastanemizdeki tüm hizmetlerimiz devlet hastanesindeki hizmetler gibi ücretsizdir. 148 hasta yönlendirme personelimiz var. Yönlendirme personellerimiz hastaların bir yere ulaşma noktasında yaşadığı sıkıntılarda hizmet vermektedirler. 4 mini golf arabamız var. Bu araçlarla hastanemizde bir yerden başka bir yere ulaşma hizmeti verilmektedir."

Kamu hastanelerin taşınması sırasında birtakım sıkıntıların doğal olduğunu belirten Yavuz, var olan küçük problemlerin zamanla giderileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması