Uzmanı uyardı: Yoğurt kanser yapıyor!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, son dönemde artan kanser vakalarında endüstriyel yoğurdun etkisinin ilk sırada olduğunu söyledi.

Uzmanı uyardı: Yoğurt kanser yapıyor!
Uzmanı uyardı: Yoğurt kanser yapıyor!
GİRİŞ 05.04.2017 08:55 GÜNCELLEME 05.04.2017 12:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, hazır yoğurtlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Dizdar, kanser hastalığının her geçen gün artığını belirterek, "Etrafımızda her gün birisine kanser teşhisi konulduğunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara, alkol ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor.

Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanser görülüyor. 'Hayatınızdan çıkarın' diyebileceğiniz neler var' diye sorarsanız bilim adamları olarak geçtiğimiz yıllarda bunu çok tartıştık. Birinci sırada olan yoğurt hala ilk sıradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yoğurt, diğer ülkelere göre açık ara daha çok tüketilen bir üründür. Yoğurt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunması açısından da çok önemlidir" dedi.

'Bunlar yoğurt değil'

Endüstriyel yoğurtun yapay bir ürün olduğunu ileri süren Dr. Dizdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolapta bekleyen yoğurdu haftalar boyunca üstten yemeye devam etseniz bir şey olmuyor. Bunu ben defalarca test etmiş biri olarak biliyorum. Biraz dikkat eden herkesin de bildiğini düşünüyorum. Bir ürün bu kadar çok tüketiliyorsa, bu kadar derin bir değişime gitti ise sorun var demektir. Bir gıdanın bozulma biçiminin dönüşmüş olması, ekşimenin ötesinde küflenmeyi bile atlıyor olması, içerikte çok fazla değişiklik yapıldığını gösterir. Kimse kusura bakmasın. Bunlar yoğurt değil."

Kendisinin bu konuda eleştirileri gündeme getirdiğinde bazı endüstriyel yoğurt üreticilerinden, "Hocam size bozulmayan yoğurt verdik daha ne istiyorsunuz" diyenlerin olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Öğretmen 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplumumuzda hala okuduğunu anlamayan kesim var. Bir daha okuyun.uzman diyor ki hazır yoğurttaki katkı maddeleri kanser yapıyor. Doğal süt(market ürünü olmayan) ile kendiniz yaparsanız sağlıklı olur diyor
    Cevapla
  • AKDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yiyorsan osun.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor hocam yoğurdu evinizde yapın
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    evet dogru ancak çocuklarımızn en çok yediği şeyler olan cipsler şekerler çikolatalar kanser yapmıyormu evet yapıyor onları gizli saklı söylüyorlar yokmu yiğit bunları bas bas bagaracak
    Cevapla
  • keleş kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    hocam dr evde yapılan yoğurttan bahsetmiyor dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı