Kalp sağlığı için tenis turnuvası

Kalp sağlığı için spora teşvik amaçlı yapılan Uluslararası Tenis Turnuvası Türk Kalp Vakfı ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından organize ediliyor. Turnuva 1 hafta sürecek.

Kalp sağlığı için tenis turnuvası
Kalp sağlığı için tenis turnuvası
GİRİŞ 22.04.2017 11:24 GÜNCELLEME 22.04.2017 11:24

Türk Kalp Vakfı, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Kalp sağlığı için 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyor.

Çeşitli önlemler alındığında kalp hastalıklarının önlenebildiğini belirten Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, “Bunların başında spor gelir. Tenisin her yaşta yapılacak bir spor olduğunu göstermek için bu turnuvayı düzenliyoruz” dedi. 

Vakıf ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafindan hazırlanan Uluslararası Tenis Turnuvası gösteri maçıyla başladı.

Türk Kalp Vakfı Başkan Yardımcısı Nejat Müldür, Uluslararası Türk Kalp Vakı Turnuvası, Uluslararası Tenis Turnuvası takviminde yer alıyor. Turnuvada gözetim ve denetim altında 30 yaş kategorisinde 500‘e yakın tenisçi var“ diye konuştu. 

Organizasyon kapsamında tenise başlamak isteyenler için de eğitim verileceğini belirten Müldür,“Yeni başlayanlara bir organizasyon yaparak turnuvaya katılımlarını sağlıyoruz. Bu turnuvada kazandıkları puanlar dünya klasmanında da olacak“ dedi. 

Gösteri maçına Şarkıcı Reyhan Karaca da katıldı. Karaca, "Spor kalp sağlığı için çok önemli. 10 yıldır ara vermiştim, bu vesile ile tekrar başladım. Tenisin yaşı yok, herkes çok rahat yapabilir. Ailelere, çocuklarına bu sporu aşılamalarını tavsiye ediyorum“ şeklinde konuştu.

Turnuva, 20 Mayıs'ta sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?