Hekimsiz estetik tedavi kesinlikle sakıncalıdır

Prof. Dr. Gökdemir "Cildinize bir estetik ya da kozmetik uygulama yapılacaksa bu konuda eğitim almış bir uzman hekim ,belki bir plastik cerrah tercih edilmelidir" dedi.

Hekimsiz estetik tedavi kesinlikle sakıncalıdır
Hekimsiz estetik tedavi kesinlikle sakıncalıdır
GİRİŞ 29.05.2017 10:10 GÜNCELLEME 29.05.2017 10:10

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Gonca Gökdemir, cildine estetik ya da kozmetik uygulama yaptıracakların bu konuda eğitim almış uzman hekim, dermatolog ya da bir plastik cerrahı tercih etmeleri uyarısında bulundu.

Gökdemir, AA muhabirine son zamanlarda estetik ve kozmetik operasyonlarında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son yıllarda estetik uygulamaların arttığını belirten Gökdemir, kendilerine de yanlış estetik uygulamalar sonucu çok sayıda mağdurun başvurduğunu anlattı.

Gökdemir, yakın zamanda Adana'da dudakta silikon dolgu uygulanan bir kadının mağdur olduğunu, İstanbul Avcılar'da da hatalı lazer epilasyon vakası yaşandığını hatırlatarak, "Uzmanı olmayan, hatta hekim olmayan kişilerle yapılan bu tip uygulamalar sonrası giderek artan mağdur hastamız olacaktır. Bundan dolayı büyük bir endişe içerisindeyiz." dedi.

Estetik uygulamalarda kullanılan tıbbi cihazların bu konuda eğitim almış uzman hekimler tarafından kullanılması gerektiğini vurgulayan Gökdemir, şöyle devam etti:

''Bu cihazları hekim olmayan, doğru düzgün eğitim almamış kişiler kullanıyor. Bundan dolayı da her türlü risk ve komplikasyon, yan etkiler ortaya çıkıyor. Bu yanlış uygulamalar kişinin hayatını tehdit edebilir ya da kişinin cildinde, kalıcı hasarlar da bırakabilir. Bu nedenle cildinize bir estetik ya da kozmetik uygulama yapılacaksa, bu konuda eğitim almış bir uzman hekim hatta dermatolog, belki bir plastik cerrah tercih edilmelidir. Hekim olmayan, kendini estetik uzmanı gibi tanıtan kişilere kesinlikle bu uygulamaları yaptırmayın. Hekimsiz estetik tedavi kesinlikle sakıncalıdır.'' 

Gökdemir, dermatologların cilt hastalıklarını ve cildi en iyi tanıyan hekim grubu olduklarını belirtti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün