Aman dikkat! Ete dokununca elinize yapışıyorsa...

Bayramın yaklaşması ile birlikte etli yemekler için alışveriş başladı. Peki bozuk et nasıl anlaşılır? İşte en iyi et seçme yoları

Aman dikkat! Ete dokununca elinize yapışıyorsa...
Aman dikkat! Ete dokununca elinize yapışıyorsa...
GİRİŞ 23.06.2017 11:16 GÜNCELLEME 23.06.2017 11:16

Özellikle et gibi ürünleri tazeyken tüketmek oldukça önemlidir. Bekletilen et bozulur ve fark edilmeden tüketilir ise, zehirlenmelere sebep olabilir. Peki bozuk et nasıl anlaşılır?

MUTLAKA ETİN RENGİNE BAKIN

Etin bozuk olup olmadığını anlamanın en kolay yolu renginin kontrol edilmesidir. Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığı gösterir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar var ise, bu durum etin tamamen bozulduğunun bir ifadesidir. Bu şekilde olan etler tüketilmemelidir.

KOKUSUNA DİKKAT EDİN

Etin bozulup bozulmadığını anlamanın bir diğer yolu da kokusuna dikkat etmektir. Bozulmaya başlayan et koku yaymaya başlayarak da kendini belli edebilmektedir. Özellikle bozuk yumurta kokusu veya ekşi bir koku var ise et tamamen bozulmuştur.

ELDE YAPIŞKAN İZİ BIRAKIYORSA

Sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olan taze et, elde yapışkan bir his bırakıyorsa bozulmaya başlamış anlamına gelmektedir. Taze et parlak olur ve dokuduğunuzda elinize yapışmaz.

Taze et diri ve yumuşak olur, piştikten sonra ağızda kolay dağılır, kolay dilimlenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü