Organları umut oldu

Balıkesir’de beyin damarlarında tıkanıklık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki Hediye Arslan'ın organları nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Organları umut oldu
Organları umut oldu
GİRİŞ 07.09.2017 03:53 GÜNCELLEME 07.09.2017 03:53

Bandırma'da beyin damarlarındaki tıkanıklık tanısıyla 4 gün önce Bandırma Devlet Hastanesine kaldırılan 57 yaşındaki Hediye Arslan'ın dün beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakil koordinatörleri, Arslan'ın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Ailenin onayı üzerine Hediye Arslan'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneaları operasyonla alındı. Organlar, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa'da özel bir hastanede sıra bekleyen hastalara nakil edilmek üzere yola çıktı. 

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Burhan Akman, “Yakınları organ bağışını kabul etti. Hastamız 3 Eylül tarihinde ‘serebral enfarktüs’ tanısı ile hastanemize başvurdu. Maalesef 6 Eylül’de beyin ölümü tespit edildi. Hastamızın organları 3 hastamıza hayat ışığı olacak ve iki hastamızın da görmesini sağlayacak. Kendisinden 2 böbrek, karaciğer ve kornea nakli yapılacaktır” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?