Yeni dönem de farklı yöntemler...

'Dr. Feridun Kunak Show' sevenleriyle buluşmak için hazırlanıyor. Yeni sezona başlayacak olan Dr. Feridun Kunak kendine has yöntemleriyle şifa dağıtmaya devam edecek.

Yeni dönem de farklı yöntemler...
Yeni dönem de farklı yöntemler...
GİRİŞ 15.09.2017 11:17 GÜNCELLEME 15.09.2017 11:32

'Dr. Feridun Kunak Show' Kanal 7 ekranlarına yeni sezonda da her sabah sporla programına başlayacak ve sizler için hazırladığı modern tıpla geleneksel tedavi yöntemlerini birleştirecek.

Eğlenceli sunumuyla programa farklılık katan Dr. Feridun Kunak ancak bu sezon farklı geliyor. Özel yağlarıyla ve yapmış olduğu araştırmalarıyla kaliteli bir yaşam için sizlere yardımcı olmaya çalışacak.

Dr. Feridun Kunak, Sağlık Bakanlığı tarafında özel dersler alarak 'Aromaterapi' yöntemini ayrıntılı bir şekilde öğrendiklerini, bu sezon çok farklı alternatif tıp yöntemlerinden bir diğeri olan 'lapa yöntemini' bel ağrıları ve ağrı tedavileri için kullanacaklarını belirtti.

HER DERDE DEVA

Peygamber Efendimizin dediği gibi 'Her derde deva' olan çörek otu yağı, sadece ağrılar için değil içtiğimizde şeker ve kolesterolü düşürmeye de oldukça faydalı olduğunu belirten Kunak sözlerine devam etti;

"Çörek otu yağını soğuk sıkma yöntemi ile yapıldığında yararlı olan uçucu yağlar kayboluyor. Biz bunu farklı bir yöntemle kendimiz yapacağız. 

1 buçuk litre sızma zeytinyağının içine bu senenin mahsulü olan bir su bardağı çörek otunu koyarak blender ile öğütüyoruz. Daha sonra kavanoza boşaltarak her gün 1 saat güneşte bekletiyoruz. Bu işlemi 15 gün yapıyoruz ve her gün 5 dakika blenderdan geçiriyoruz. Son olarak tülbentten süzerek hazırlamış olacağız. 

Tülbentte kalan kısmı sakın atmayın! Çorbalarda, köfteler de özellikle salatalarda kullanabilirsiniz.

Bir başka tarif verecek olursak mis gibi kokan Bodrum mandalinasının kabuğu ile mandalina yağı yapacağız.

Bodrum mandalinasının kabuğunu soyuyoruz, kabukları 1 buçuk litre sızma zeytinyağının içine atıp, robottan geçirerek çörek otunda yaptığımız gibi güneşte 1 saat bekleterek elde edebilirsiniz.

Bu tarifleri, sabah akşam bir çorba kaşığı şeklinde tüketebilirsiniz. Eğer saf olarak içemiyorsanız çorbaya, ayrana katabilirsiniz."

PET ŞİŞELERE DEPOZİTO

İspanya’ya giden ve oraları gözlemleyip programına taşıyacak olan Feridun Kunak, orada dikkatini çeken en önemli noktanın kimsenin çöpünü, pet şişesini yere atmaması ve bundan çok etkilenmiş olduğunu belirtti sözlerine devam etti;

"Pet şişeler aslında o kadar değerli ki bir yerde toplandıklarında çok güzel elyaf yapılıp kumaşa dönüştürülebiliyor. Çorluda ve Anadolu da kumaş fabrikalarında kullanılıyor. Yurt dışında yapılan depozit yöntemi var. Yani aldığınız hem içeceğe hem de şişesine para ödüyorsunuz. Eğer ki geri götürürseniz şişe ücretini geri alıyorsunuz. 

Ülkemizde de yapılmasını isterim. Bu sezonda programımda sık sık dile getireceğim üzerinde çok duracağım bir konu haline gelecek. "

Dr. Ferdun Kunak 18 Eylül Pazartesi saat 09:45'te Kanal7 ekranlarında şifalı bilgileri ve uygulamalı yöntemleriyle sevenleriyle buluşacak…

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi