Sünnet masrafları devletten

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile sünnet devletin ödediği tedavi yardımları kapsamına alındı. Vatandaş artık herhangi bir hastanede yaptırdığı sünnet için para ödemeyecek.

Sünnet masrafları devletten
Sünnet masrafları devletten
GİRİŞ 31.05.2007 04:38 GÜNCELLEME 31.05.2007 04:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hüsniye Oral'ın haberi

Yaz aylarına girilirken maddi durumu iyi olmayan vatandaşların çocukları için kara kara düşündüğü “sünnet merasiminin” en azından tıbbi müdahale bölümünü devlet bizzat üstlenmiş oldu.

SÜNNET DEVLETTEN

15 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre, sünnet parasını devlet ödeyecek. Tebliğe göre, SSK, Bağ-Kkur ve Emekli Sandığı mensuplarının yanı sıra Yeşil Kartlıların da sünnet masrafları, devlet tarafından karşılanacak. Böylece vatandaş tüm üniversite, devlet ve özel hastanelerde yaptırdığı sünnetler için herhangi bir ücret ödemeyecek.


Devlet, bugüne kadar sünnet masraflarını sadece tıbbi endikasyonlarda üstleniyordu. İdrar yapamama, idrar deliğinin yanlış yerde olması ve doğuştan gelen bazı nedenlerle sünnet yapılması gerektiği yönünde heyet raporu bulunması durumunda, sünnet masrafları karşılanıyordu. Hastalık durumunda yapılan sünnet için mevcut fiyat 80 YTL iken tebliğ ile bu fiyatlar da aşağı çekildi. Tüm hastanelerde sünnet fiyatı 50 YTL üzerinden hesaplanacak.

Değişikliğe gerekçe olarak, sünnetin ehil ellerde yapılmaması nedeniyle yaşanan sorunlar ve sünnetin sağlıklı koşullarda doktorlar tarafından yapılmasının teşviki gösterildi. Sünnetin özel hastanelerde yaptırılması durumunda özel hastanelerin, Sosyal Güvenlik Kurumu’yla yaptığı anlaşmaya göre katkı payı alma hakkı mevcut. Sünnetin sosyal güvenlik kapsamına alınmasıyla devlete yükü yapılan hesaplamalara göre yıllık 250 milyon YTL olarak belirlendi.

ÖZEL HASTANELERDE 150 YTL

İSTANBUL’daki özel hastanelerde uçurma tekniği ile yapılan sünnet ücreti kişi başına 150 YTL olarak belirleniyor. Bağcılar’daki Özel Meltem Hastanesi sünnet olacak çocuk başına 150 YTL ücret talep ediyor. Hastane yetkilileri 100 kişilik gruplara bu teknikle uygulanacak sünnet için yüzde 10 ila 15 dolayında indirim yapabileceklerini belirtti. Anestezi tekniğiyle sünnet yapan Ümraniye’deki Özel Dünya Hastanesi ise kişi başına 300 YTL talep ediyor. Hastane 100 kişilik gruplar için yüzde 15’e kadar indirim uygulayabiliyor.

YORUMLAR 11
  • TAKMAZLAR 6 yıl önce Şikayet Et
    özel hastaneler bence takmaz devleti...çatır çatır alır sünnet parasını...
    Cevapla
  • çağ 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet hastaneleri 2-6yaş aralıgı cocukları sunnet etmiyor özel hastaneler ise 600-1000 tl arası yapıyorlar suan
    Cevapla
  • hilale 7 yıl önce Şikayet Et
    durumu olan var olmayan var herşey para para para
    Cevapla
  • hilale 7 yıl önce Şikayet Et
    benim bildim sünnet için para alınmas herşeyi paraya çevirdi ya bir insaf
    Cevapla
  • Ruya 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hastaneleri yapiyo ama 3 4 ay gun veriyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor