Karadut suyunun tüm faydaları: Karadut suyunu her gün düzenli olarak içerseniz!

Gerek damaklarda otantik bir tat bırakması gerekse akıllardan çıkmayacak lezzeti bulunan karadut, yaz-kış fark etmeksizin mutfaklardan eksik olmamaktadır. Karadut suyu bileşiminde bol miktarda vitamin ve mineral barındırarak, pek çok hastalığın ilerlemesini önlemekte ve kısa bir zamanda tedavi olması için katkı sağlamaktadır. Gelin, Karadut suyunu her gün düzenli olarak içmenin faydalarına hep birlikte göz atalım.

Karadut suyunun tüm faydaları: Karadut suyunu her gün düzenli olarak içerseniz!
Karadut suyunun tüm faydaları: Karadut suyunu her gün düzenli olarak içerseniz!
GİRİŞ 23.01.2020 13:04 GÜNCELLEME 23.01.2020 13:04

Öncelikle güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen karadut suyu tam bir vitamin deposudur, vitamin ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak isteyenler için en güzel alternatiftir. Karadut suyu içerisinde bol miktarda C, E ve K vitaminlerini içermektedir. Bunların yanı sıra, yüksek mineralleri de içerisinde barındırmaktadır. Yine karadut suyu;bakır, demir, magnezyum, mangan, selenyum, çinko yanında beta karoten açısından zengin bir besin grubu olarak karşımıza çıkmaktadır. Karadut suyu, kimi zaman bir tıbbi ilaç gibi kimi zaman ise bir tıbbi ilaçtan çok daha büyük etkiler göstererek insanlarda faydalar sağlamaktadır. 

KARADUT SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Karadut suyu içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kişilerde yüksek bir enerji etkisi yaratmaktadır. Karadut suyu bol miktarda C, E ve K vitamini içermektedir. Bu vitaminler sayesinde sizi gün boyu zinde ve dinamik hissettirecektir. Aynı zamanda bir miktar karadut suyu ile üzerinizdeki muhteşem etkiyi gün boyunca aralıksız hissedebilmeniz mümkün olacaktır. 

Karadut suyunun halsizlik sorunuyla karşılan kişiler için de büyük önem taşımaktadır. Karadut suyu tüketildikten yaklaşık birkaç saat sonra kişideki halsizlik sorununu ortadan kaldırma özelliğini bulundurmaktadır. 

Bir diğer maddemiz ise elbette ki sindirim sorunu yaşayanlar için geliyor. Karadut suyu tüketildiğinde sindirim sistemindeki sorunu ortadan kaldıracak ve yine sindirim sistemi üzerinde hızlı ve etkili faydalar görebileceksiniz. Özellikle kabızlık probleminden dert yanan kişiler için karadut suyu mutlaka önerilmektedir. Sindirim problemi yaşayan kişilerin karadut suyunu tükettikten bir gün sonra tüm sindirim sorunları çözülecektir.

Hem karadutun hem de karadut yaprakları; ağız ve diş sağlığı bakımından değerli maddeler içeriyor. Şöyle ki; karadutu ya da yapraklarını bir miktar sıcak su ile demleyip elde edilen çay ile gargara yapmak ya da ağzı çalkalayarak bu çayı içmek iltihap ve dişeti kanamalarını önlemektedir.

Karadut suyu bir diğer faydaları arasında yer alan önemli bir özellik ise insan vücudunda bulunan kanı temizleyici özelliği yer almaktadır. Bu işlem oldukça uzun süreceği için çok uzun süreler yani düzenli olarak karadut suyunu tüketmeniz gerekmektedir. Potasyum, bakır, demir, manganez bakımından zengin olan karadut, yeni kan hücrelerinin üretimi ve hasarlı kan hücrelerinin yenilenmesi konusunda bünyeye yardımcıdır.

Karadut suyu ciltte oluşum gösteren kanser hücrelerinin daha oluşum sürecinde öldürerek bu gibi durumların insanlarda görülmesini engellemektedir. Bu faydası ile birçok tıbbi ilacın yapamadığı etkiyi karadut suyu yapabilmektedir. Fakat bunun için elbettte ki süreklilik şarttır. 

KARADUT

Potasyum, bakır, demir, manganez bakımından zengin olan karadut, yeni kan hücrelerinin üretimi ve hasarlı kan hücrelerinin yenilenmesi konusunda bünyeye yardımcıdır.

Karadut suyu sürekli olarak cilt üzerinde kullanıldığında insanlarda uzun süreler boyunca yavaş yavaş meydana gelen yaşlanma sorunlarının ortadan kalkmasını sağlar. Bu durumun olabilmesi için cildi besler ve  kırışıklıkları önler. Böylece kişilerde meydana gelen yaşlanma belirtileri çok uzun yıllar ertelenir. Karadutun bu faydasını yapmaya çalışan birçok kozmetik ürün bulunmaktadır. fakat bu ürünler içerikleri nedeni ile faydadan çok zarar verir.

Kalsiyum bakımından zengin olan karadut, kas ve kemiklerin güçlenmesi, gelişimi için çok faydalıdır. Bu bakımdan özellikle gelişme çağındaki çocukların ve ileri yaşlardaki yetişkinlerin karadut tüketmesi önerilir. 

Karadutun içeriğinde “ellagiç” diye adlandırılan bir madde vardır. Bu maddenin kanserle savaşmak konusunda en güçlü doğal maddelerden birisi olduğu düşünülüyor. Bir tür antioksidan olan bu madde pek çok kanser türünün de vücutta oluşmasına engel olabiliyor.

Diyabetin düşmanı doğal potasyumdur. Bu bakımdan potasyum açısından zengin olan karadut da kan şekerinin düşürülmesi, dengede tutulması bakımından hayati önem taşıyor. Günde bir yemek kaşığı kadar karadut yiyerek, insülin salgılanımını dengede tutmak, kan şekerinin ani dalgalanmasını önlemek mümkündür.

Karadut suyu içeriğinde bulunan vitaminler nedeni ile insanlarda cildin yenilenmesini hızlandırır. Bu nedenle cildinizdeki ölü deriler vücuttan atılarak yerine çok daha yeni hücrelerin gelmesini sağlar. Bu durum kişilerin vücudunda oluşmuş olan yaraların da çok hızlı bir şekilde ortadan kalkmasına neden olarak çok büyük fayda göstermektedir. Sizlerde cildinizi yenilemek için karadutun faydaları arasından bu etkisinden faydalanabilirsiniz.

Ciltte canlılık sağlamak amacı ile karadut suyunu kullanabilirsiniz. Birçok kanıtlanmış faydaları arsında cilde sürekli kullanıldığında canlılık kazandıracak olan bu suyu ister çocuklarınızda ister kendi üzerinizde kullanarak faydalarını görebilirsiniz. Günümüzde birçok insan bu faydalarından yararlanmaktadır.

karadut suyu

ÖZETLE KARADUT SUYUNUN FAYDALARI...

Karadut suyu vitamin ve mineral açısından zenginlik gösteriyor.

Karadut suyu yaşlanmaya karşı etkili, Yaşlanma ve belirtilerini yavaşlatıyor.

Vücuda enerji veriyor ve cildi canlandırıyor.

Karadut suyu kanı temizlediği için anemi hastalarının da içmesi için öneriliyor.

Üretilen dut suları  içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor .

Ayrıca karadut suyu Flavonoid ve Antosiyanin içerdiğinden antioksidan oranı çok güçlü etkiye sahiptir.

Karadut suyu içinde K vitamini C ve B vitamini ile demir ve diyet lifi barındırıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi antioksidanlar açısından serbest radikalleri etkisiz durumda bırakıyor.

Kabızlık sorununa çok iyi gelen Karadut suyu sindirim sistemini de harekete geçiriyor.

Yaşlanmayı geciktiren Flavonoidler kalbi aynı zamanda koruyor.

Karadut suyu hepatit tedavisinde ve gastrit rahatsızlığında tedaviye katkı sağlıyor.

KARADUT

KARADUTUN BESİN DEĞERLERİ!

100 gram karadut;

8,1 gram karbonhidrat,

1,3 gram protein,

1,5 gram lif,

2 miligram sodyum,

260 miligram potasyum,

36 miligram kalsiyum,

2 miligram A vitamini,

10 miligram C vitamini,

1,6 miligram demir içeriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı