Yumurta akının faydaları nelerdir? Yumurta akı mucizesi...

Temel besin kaynaklarımızdan yumurta akı dilden dile dolaşan mucize faydaları ile dikkat çekiyor. Muhteşem bir peeling malzemesi olmasından, kanseri önleyebilmesine kadar sağlık üzerindeki etkileriyle şaşırtıyor. İşte, anne sütü kadar değerli olduğu söylenen yumurta akının bilinmeyen faydaları...

Yumurta akının faydaları nelerdir? Yumurta akı mucizesi...
Yumurta akının faydaları nelerdir? Yumurta akı mucizesi...
GİRİŞ 03.11.2017 17:11 GÜNCELLEME 03.11.2017 17:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

En bilindik protein kaynakları olan yağsız kırmızı ve beyaz etin yüksek oranda protein içerdiği artık herkesçe malum. Fakat yumurtanın beyazında bu oran çok daha yüksektir. Yumurtanın tamamının sahip olduğu proteinin yarısından fazlası yumurtanın sarısından değil beyazından kaynaklanmaktadır.

yumurta beyazı

İşte, yüksek protein kaynağı yumurta beyazının faydaları;

Virüslerle savaşır; yumurta beyazında yüksek oranda bulunan albümin, iyi bir protein kaynağı olarak vücuttaki virüslerle savaşmakta birebirdir. 

Gençlik sırrı; doğal maskelerinde revaçta olduğu bu dönemde sıklıkla kullanılan yumurta akı, yüksek protein içeriği ile gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olarak kırışıklıktan arınmış gencecik bir cilde sahip olmanızı sağlar. Diğer bir mucizesi ise yağlı ciltlerin getirisi sivilce, akne ve siyah noktaların önüne geçmesi. 

Bağışıklık kalkanı; içeriğinde bulunan b vitamini protein değerleriyle vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek kolay kolay hasta olmanızı önler.

Kanserden koruyucu; yumurta akının bir diğer faydası ve en büyük faydası; içinde bulunan bol miktarda selenyum sayesinde bütün kanser türleri için koruyucu ve önleyici özelliğe sahiptir. 

yumurta akı maskesi

Yumurta akı maskesiyle sivilcelerden kurtulun!

Yumurta Akıyla Akne Maskesi: 1 adet yumurtayı kırın ve beyazını ayırdıktan sonra köpürene kadar çırpın. Eğer cildiniz yağlıysa bir kaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Tüm yüzünüze eşit miktarda dağıttıktan sonra 15 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla durulayın. Bu maskenin etkilerini görebilmek için haftada bir ya da en fazla iki kere kullanabilirsiniz.

Yumurta akı ile peeling: Peeling etkili maske için; 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çay kaşığı bala ihtiyacınız var. Yulaf ezmesini iyice ezip toz haline getirin. Bu işlem yulafın yüzünüzü tahriş etmesini önleyecektir. Toz yulaf ezmesini, yumurta akını ve balı bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı yüzünüze ince bir tabaka oluşturacak şekilde sürün. 20 dakika kurumasını bekleyip bol soğuk su ile yıkayın.

Yumurta akı ile cildinizi nemlendirin: Cildi nemlendirmek için yapacağınız maskede;1 yumurta akı, 1 avokadonun çeyreği ve 1 çay kaşığı sade yoğurda ihtiyacınız var. Avokadoyu çatalla ezdikten sonra yoğurt ve yumurta akıyla iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın ve yüzünüzü kuruladıktan sonra nemlendirici sürün. Avokado bulamazsanız onun yerine muz kullanabilirsiniz. 

YORUMLAR 1
  • yaren 4 yıl önce Şikayet Et
    gayet guzel ve bildiğim doğru bilgiler ama dahaguzel bilgiler paylaşabilirsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!