İştah kapatan ve kilo verdiren besinler nelerdir?

Zayıflama hedefiyle çeşitli diyet listelerine yönelen kişiler, kimi durumda ne yaparlarsa yapsınlar iştah fazlalığının önüne bir türlü geçemez. Bu nedenle iştah kontrolünün sağlanamamasından ötürü kilo vermek ve yağ yakımı sağlamak başarısızlıkla sonuçlanır. Peki, iştah kapatan ve kilo verdiren besinler nelerdir?

İştah kapatan ve kilo verdiren besinler nelerdir?
İştah kapatan ve kilo verdiren besinler nelerdir?
GİRİŞ 30.05.2018 16:08 GÜNCELLEME 10.11.2018 12:42

Kilo vermek ve yağ yakımını gerçekleştirmek arzusu içerisinde sağlıklı diyet programlarını uygulamak isteyen pek çok kişi, önüne geçemedikleri iştah engeline takılmaktadır. Bu nedenle söz geçiremedikleri iştah faktörünün devreye girmesiyle zayıflama hayali her defasında sekteye uğramaktadır. Hal böyle olunca sağlıklı, etkili ve kalıcı bir şekilde zayıflamak adına ilk etapta iştah kapatan, uzun süre tok tutan ve aynı zamanda kilo verdiren besin ve besin gruplarına yönelim sağlanmaktadır. Peki, zayıflamak isteyenlerin imdadına yetişecek iştah kapatan ve kilo verdiren besinler nelerdir? İşte, bir türlü doymak bilmeyenler ve yedikçe tekrar yemek isteyenler için uzun süre tok tutan ve zayıflatan yiyecekler...

İŞTAH KAPATAN VE KİLO VERDİREN YİYECEKLER NELERDİR? İŞTE ZAYIFLATAN YİYECEKLER...

 

 

Yumurta: Çok pişmiş yumurta da tok tutan yiyecekler arasındadır. Hazırlanması kolay olan yumurta protein açısından da zengindir. Protein sizi tok tuttuğu için kolay kolay acıkmazsınız.

YUMURTA

Balık: Balıkta bulunan iyot, tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık duygusunun gelişmesini engeller.

BALIK

Badem: Günde iki avuç düzenli olarak yenecek bademin, tokluk hissi vererek obeziteye karşı müzadelede yararlı olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış bir gerçek.

BADEM

Böğürtlen: Kendinizi aç hissettiğinizde bir kase yoğurdun içine karıştıracağınız böğürtlen sizi bir süre tok tutar. Böğürtlen çok fazla antioksidan içerir, bu nedenle de yararlıdırlar.

BÖĞÜRTLEN

Avokado: B6 vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Tok tutan avokadoyu kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda yiyebilirsiniz.

AVOKADO

Esmer Pirinç: Kan şekerini dengede tutarak açlık hissinin önüne geçen karbonhidratların başında gelen esmer pirinç, uzun süre acıkmamanızı sağlar. Bu nedenle yemeklerinizde esmer pirince yer verin.

ESMER PİRİNÇ

Brokoli: Brokolide vücuttaki insulin dengesini koruyan krom bulunur. Kan şekerinin düşmesini engelleyen krom sayesinde açlık hissetmezsiniz.

BROKOLİ

Ihlamur: Yemek saatine yakın içilen ıhlamurun, hastalıklara faydasının yanı sıra iştahı kapatan etkisi de var.

HILAMUR

Çavdar Ekmeği: Yapılan diyetlerin hepsinde kepek ekmeğinden bahsedilse de aslında çavdar ekmeğinin tok tutan etkisi yadsınamaz. Hatta beyaz buğday ekmeğine göre yüzde 50 oranında daha fazla doyma hissi verir.

ÇAVDAR

Donmuş Yoğurt: Dondurma isteğinizi donmuş yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz. Meyveli donmuş yoğurt yediğinizde hem karnınızı tok tuttuğunu hissedecek, hem de fazla kalori almamış olacaksınız.

YOĞURT

Kepekli Makarna: Günlük gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan lifli besinlerdendir. Bu besinler yendikten sonra hacimlerinin yüzde 20’si kadar genişleme özelliğine sahip oldukları için tokluk hissi verirler.

KEPEKLİ MAKARNA

Dil Peyniri: Gün içerisinde açlık hissettiğinizde atıştırabileceğiniz faydalı bir gıda olmasının yanında proteinli yapısından dolayı tok tutma özelliğine de sahiptir.

DİL PEYNİRİ

Sebze Çorbası: Çorba, atıştırmak için ideal olmasa da az kalorisi ve tok tutan etkisi ile idealdir. Acıktığınızda bir kase çorba açlığınızı bastırır.

SEBZE ÇORBASI

Yulaf Ezmesi: Tokluk ve şişkinlik hissi veren besinlerin başında gelir. Fakat yulaf ezmesini süt ile değil su ile yapmakta fayda vardır. Sütle yapıldığında ise sütü tercih edin.

YULAF

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!