Kiraz sapının faydaları neler? Kilo verdiren kiraz sapı çayı nasıl demlenir?

Yüksek oranda A, B1 ve C vitamini içeren ve yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kirazın birçok faydası bulunmaktadır. Doğa üzerinde amaçsız olarak yaratılmış hiçbir şey yoktur, kiraz sapı da bunlardan birisidir. Peki kiraz sapının faydaları nelerdir? Kilo verdiren kiraz sapı çayı nasıl demlenir?

Kiraz sapının faydaları neler? Kilo verdiren kiraz sapı çayı nasıl demlenir?
Kiraz sapının faydaları neler? Kilo verdiren kiraz sapı çayı nasıl demlenir?
GİRİŞ 15.05.2020 12:16 GÜNCELLEME 15.05.2020 12:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kiraz, yaz aylarının sıcak günlerinde soğuk olarak tüketilen, özellikle tatlı, şekerleme ve meyve salatalarında bolca kullanılan bir meyvedir. Yediden yetmişe sevilerek yenilen ve şifa dolu meyvelerinden biri olan kiraz sağlık alanında da birçok fayda sağlamaktadır. Pek çok insan meyve ve sebzenin kabuğunu veya sapını atarak etli kısımlarını yemeyi tercih ediyor. Ancak doğa üzerinde amaçsız olarak yaratılan hiçbir şey yoktur. Halk arasında sıkça kullanılan ‘’birçok meyve kendisinden çok kabuğunda daha çok vitamin barındırır’’ sözü akıllara geliyor. Artık alternatif tıp teknoloji ile doğru orantılı olarak gelişiyor. Alternatif tıbbın ilerlemesi ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş doğal kürler tekrar gündeme gelerek değerlendiriliyor. Bunlardan biri de kiraz sapıdır. Kirazı genelde tüketirken sapını ve çekirdeğini çöpe atarız. Ancak yapılan araştırmalara göre bunun oldukça yanlış bir hareket olduğu kanısına varıldı. Çünkü kiraz meyvesini yerken elde ettiğimiz vitaminden fazlasını kiraz sapı da aynı zamanda sağlar. İşte kiraz sapının bilinmeyen faydaları…

 

KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

Kiraz o kadar şifalı bir meyvedir ki sadece kendisi değil yaprakları, kerestesi, zamkı, kabukları, çekirdekleri ve hatta sapı da oldukça faydalıdır. Genelde çöpe atılan kiraz sapları aslında oldukça faydalı çay haline gelebilir. Kiraz sapının suda kaynatılmasıyla elde edilen kiraz sapı çayını düzenli içerek kiraz sapının faydalarından yararlanabilir ve birçok derde şifa bulabilirsiniz. İşte kiraz sapının maddeler halinde yararları...

-Bünyesinde A, C, D, E ve K vitaminlerini barındırır.

- Demir, potasyum, magnzeyum mineralleri açısından son derece zengindir.

- Antioksidan yönünden oldukça  zengindir.

- Vücudu hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

- Tuz dengesini olumsuz etkilemeden vücuttan su atılmasını sağlamaktadır.

- Vücuttan hem su atar hem de kanı sulandırıcı özelliğe sahiptir.

- Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

- Susuzluğu gidermektedir.

- Böbreklere oldukça faydalıdır

- İdrar söktürücü yararı vardır.

- Sinir sistemi üzerinde olumlu yönde etkisi olan kiraz sapının, akşamları çayı yapılıp içildiğinde rahat uyumanızı sağlar.

- Kanı temizleyici yarara sahiptir.

- Cildi temizleyici özelliği bulunmaktadır.

- Böbrek taşı oluşumunu önlemektedir.

- Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

- Karaciğere oldukça faydalıdır.

- Menepoz dönemindeki bayanlar için oldukça rahatlatıcı etkiye sahiptir.

- Kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

- İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.

- Damarlar için oldukça yararlıdır.

- Kalbin daha rahat çalışmasını sağlamaktadır.

- Damarların içten yağlanmasına karşı önleyici etkiye sahiptir.

- Prostat şikayetlerinin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

- Regl dönemlerinde bayanlarda görülen ve şikayet edilen şişmeleri önlemeyi sağlar.

Sakinleşmeyi Sağlar: Birçok kişinin son zamanlarda gerek yaşam koşullarından gerek birçok hastalığın getirmiş olduğu etkilerden dolayı stresli bir yaşamı var. Bu stresli yaşamı ise kişi en çok uyku sırasında hissettirir. Stresli bir uyku kişinin dinlenememesi ve gün içinde daha da agresif gezmesine neden olur. Bunun için birçok ilaç bulunsa da artık insanlar bitkisel yöntemler arıyor. Bu bitkisel yöntemlerden en faydalı olanı ise kiraz sapının suyunu içmek olacaktır. Kiraz sapı hem gevşemenize hem de sinirlerinizin yatışmasını sağlar. Bunu gece uyumadan önce içerseniz daha çok etkisini göreceksiniz.

Kilo Vermeye Yardımcıdır: Birçok kişi kilo problemi nedeniyle çeşitli yöntemlere başvuruyor. Ancak bu yöntemler ilk başta işe yarıyor gibi görünse de sonrasında kişi hızlı bir şekilde kilo almaya devam eder. Bunun sebebi ise kişinin vücudunda fazlaca yağ olmasındandır. Eğer yağ yakımını hızlı bir şekilde gerçekleştirip rahat bir şekilde geri almaksızın kilo vermek istiyorsanız kür ile birlikte kiraz sapının suyundan faydalanabilir. Bu şekilde hızlı ve rahat bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Susuzluğu Giderir: Bu özelliği ile ramazan aylarının vazgeçilmezi olan kiraz sapının suyu kişinin su içme isteğini azaltacak ve gerekli olan suyu da kişiye temin edecektir. Bu sebepten dolayı insanların en çok susuzluğa dayanması gereken ramazan aylarında en çok tercih edilen bitki çaylarındandır. Özellikle sahurdan sonra içildiğinde hazmetmeye yardım ederek daha rahat bir şekilde gün içinde dirayetli durmanızı sağlar.

Böbreklere Faydası Vardır: İçeriği sayesinde toksinlerden arınmayı vaat eden kiraz sapının suyu özellikle süzme işlemlerini gerçekleştiren organımız olan böbreklere oldukça yardım etmektedir. Böbreklere gelen kan süzülür ve içerisinde bulunan zararlı maddeler ayrıştırılır. Ancak birçok yanlış beslenme alışkanlığından dolayı böbrekler zaman zaman bazı atık maddelerin kana karışmasına izin verir. Bu esnada kiraz sapının suyu devreye girerek bu maddeleri de ayrıştırarak böbreklerin işlevini geri kazandırır.

İdrar Söktürür: Eğer kişi tuvalete çıkmakta zorlanıyor ve tuvalete gittiğinde de idrarının koyu bir renkte olduğunu görüyorsa vücutta bulunan atık maddeler seyrelmemiş ve koyu bir şekilde vücutta bekletildiği anlamına gelir. Sağlıklı bir şekilde tuvalete gidebilmek ve atık maddeleri zamanında dışarı atabilmek adına kiraz sapı sizlere faydalı olacaktır.

Regl Ağrılarını Azaltır: Regl ağrıları kasların fazlaca kasılması ile birlikte atık kanın dışarı atılmamasından meydana gelir. Bu da kişinin oldukça sıkıntı çekmesine neden olur. Kişi bu ağrılarından uzun vadeli olarak kurtulmak istiyor ve kaslarının doğru sinyallerle kasılıp gevşemesini istiyorsa regl dönemi boyunca kiraz sapının suyundan her gün bir bardak içerek bunu gerçekleştirebilir.

Toksin Maddeleri Uzaklaştırır: Toksin maddeler zaman içerisinde tüm sistemimize girerek zarar verir. Bundan tüm vücudumuz etkilenir. Bu etkileşim sonucunda ise kişinin el ve ayakları başta olmak üzere birçok ödemin oluşması başlar. Ödem kişinin kendini sürekli olarak şişkin hissetmesine neden olur. Kiraz sapının suyunu günlük olarak içtiğiniz takdirde toksin maddeler kolay bir şekilde vücuttan uzaklaşacak ve bağışıklık sistemimizin kalkanını bozacak maddeler vücuttan atılacaktır.

KİRAZ SAPI NERELERDE KULLANILIR?

- Kiraz sapı çay olarak tüketilebilir. kiraz sapını çay olarak kullanmak için öncelikle kurutmalısınız. Kiraz sapı temiz bir kağıt üzerine yayılır ve tamamen kuruması için birkaç gün bekletilir. Daha sonra kağıt veya bez torbada muhafaza edilir.

- Bir fincan kiraz sapı çayı için 2 çay kaşığı kuru kiraz sapı kaynatılır ve on dakika boyunca demlemeye bırakılır.

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Kiraz sapı çayı son derece etkili bir kilo verme yöntemidir. Kiraz sapı çayı yaparken ilk olarak kiraz saplarını temizleyin ve bol bir su içinde iyice yıkayın. Taze olarak kullanılan kiraz sapını kuru bir şekilde de kullanabilirsiniz. Kiraz sapı çayı yapılışı için bir tutam kiraz sapını yaklaşık olarak 40 ya da 50 tane sapı 3 su bardağı suyun içinde 10 dakika kadar kaynatmalısınız. Daha sonra soğutmalısınız. Her sabah aç karnına yarım çay bardağı kadar içmelisiniz. Öncelikle kiraz sapı çayı idrar söktürecek ve böbrekleri temizleyecektir. İdrara yolları enfeksiyonlarına karşı tam bir şifa deposudur. Aynı zamanda da kadınların menopoz ağrılarına karşı tam bir ağrı kesici etkisi göstermektedir.

İkinci bir kiraz sapı çayı için bir tutam kiraz sapını bir çay bardağı dolusu kadar taze vişne, böğürtlen ya da kızılcık ile birlikte 3 su bardağı suyun içinde 5 dakika kadar kaynatarak soğutabilirsiniz. Her sabah aç karnına bir çay bardağı miktarında içebilirsiniz. Kullandıktan iki hafta sonra şişkinliğin azaldığını göreceksiniz. Bu sayede çok düzenli bir şekilde kilo vermeye başlayacaksınız. Kiraz sapı çayı yapılışı pek çok sayıda farklı yapılışları bulunmaktadır. Kiraz sapı çayı bütün yapılan yöntemler ile çok etkili bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmaktadır. En sağlıklı ve kesim çözümler ile kilo vermenin en güzel yoludur.

YORUMLAR 2
  • doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    o kadar anlattınız ki kenarda duran kiraz sapını içesim geldi içiyorum ve deniyorum
    Cevapla
  • yurdum insanı 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve abd li bazı kişiler asya da afrikada anadoluda ki yerel tedavi yöntemlerini ögrenip işin endüstrisini kurduktan sonra kocakarı ilaçlarının adı oldu altarnatif tıp. Nerde o kocarı ilaçları uyguladım diyen insanların sözünü duyunca kırmızı görmüş boğa gibi davranan doktorlar akedemisyenler. 28 şubat sürecinden sonra her kanalda bir otçu altarnatif tıpçı bitiverdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!