Aşırı saç dökülmesine ne iyi gelir | Erkeklerde tepeden durmayan saç dökülmesinin nedenleri

Saç Dökülmesi, oluşumunda kişiler ve toplumlar arası farklılıklar gösterebildiği gibi, genetik özellikler ve beslenme şekilleri etken olmaktadır. Vücutta birtakım eksiklikler ve sorunlardan kaynaklanabilen ya da mevsimsel olarak meydana gelebilen aşırı saç dökülmesine ne iyi gelir? Özellikle erkeklerde durmayan saç dökülmesi neden olur, tamamen doğal & bitkisel ve kesin çözüm gösteren tedavi önerileri...

Aşırı saç dökülmesine ne iyi gelir | Erkeklerde tepeden durmayan saç dökülmesinin nedenleri
Aşırı saç dökülmesine ne iyi gelir | Erkeklerde tepeden durmayan saç dökülmesinin nedenleri
GİRİŞ 11.09.2020 12:27 GÜNCELLEME 11.09.2020 20:17
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Saç Dökülmesi, cinsiyet açısında hem kadınlarda hem de erkeklerde meydana gelmekle birlikte çoğunlukla önemsenmeyen bir sağlık problemi olmanın yanı sıra etkilerini uzun bir zaman diliminde göstermesi halinde de sonucu ciddi boyutlara varabilmektedir. Çağımızda genellikle hayat koşulları sebebiyle stres ve depresyondan ağırlıklı olarak dert yakınan bir durum haline gelse de, genetik özellikler ve beslenme şekilleri de belirleyici rol oynamaktadır. Peki, oluşan sorunun kaynağının erken evrede teşhis edilmesinin önem teşkil ettiği Saç Dökülmesi neden olur? Gerek kişiler gerekse toplumlar açısından değişkenlik gösterebilen, mevsimsel koşullardan da kaynaklanabilen ve sorunu yaşayan kişiler tarafından kesinlikle göz ardı edilmemesi lazım gelen Saç Dökülmesi nasıl önlenir, durdurulur? İşte; insan vücudunda karşılaşılan çinko, demir, mineral, vitamin veya folik asit gibi pek çok eksiklikten ötürü kendini gösterebilen yahut yanlış saç bakımından veya saç derisinde meydana gelebilecek hastalıklardan etkilerini ortaya çıkaran Saç Dökülmesinin etkili tedavisi...

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDiR?

Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Sağlıklı bir insanda saç dökülmeleri 2 aya kadar sürebilmektedir. Yılda 3 kez tekrarlanan saç dökülme süresinin 2 ayı aşması ise bazı ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi uzman yardımı alınmasını gerektirebilir.

saç dökülmesi

 

 

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen saç dökülmesinin tıbbi adı “Androgenetik Alopesi”dir. Erkeklerde buna ek olarak “erkek kökenli kellik” olarak da adlandırılır. Saç çizgisi zaman içerisinde geriye gider ve seyrelmeler başlar. Genellikle ön hat denilen saçın üst bölgesi dökülür. Kadınlarda ise her bölgeden dökülme aynı anda meydana gelir.

Saç dökülmesinin, hormonal ve besinsel faktörler, kimyasal maddelere maruz kalmak, genetik yatkınlık, sistemik hastalıklar, kıl gelişimi bozuklukları, ilaçlar, psikolojik stres ve saçlı deri hastalıklarına bağlı olarak çok farklı nedenleri olabilir. Uzm. Dr. Zerrin Baysal, "Günde 50 ila 100 tel saç dökülebilir. Eğer bu sayıdan daha fazla dökülüyorsa, banyo yaparken ele gelen saç miktarı artmışsa ya da yıkanmış kurulanmış saçı elle çektiğimizde elimize 3-5 adet saç teli geliyorsa bu durumun ciddiye alınması gerekir" diye konuştu.

saç dökülmesi

Aşırı Kilo Kaybı

Aşırı kilo kayıplarının sonrasında  saçların  dökülmesi sıklıkla gelişen bir durum. Bunun nedeni ise aşırı kilo kaybında telofen effluvium olarak adlandırılan doğal dökülme evresindeki saç oranının ve dökülme süresinin uzaması. Saçlardaki dökülme ortalama 3-6 ay kadar devam edip, sonrasında durabiliyor.

Kullanılan Birtakım İlaçlar

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülşen Tükenmez Demirci bazı ilaçların saç dökülmesi gibi yan etkileri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Kan sulandırıcılar, artrit, gut, depresyon, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon için kullanılan bazı  ilaçlar saçları dökebiliyor. Ayrıca  doğum kontrolü için kullanılan ilaçların bazen kullanımları kesildiğinde saç dökülmesi gözlenebiliyor.  Vücut yapılandırma için kullanılan bazı ilaçlar da yine saç dökülmesine neden olabiliyor.“

Vitamin ve Mineral Eksikliği

Beslenme problemi olmamasına rağmen saç için gerekli olan vitamin ve minarellerin kanda eksik olması saçı döken diğer bir nedendir. Eğer B12, D vitamini, folik asit, biotin, çinko, demir gibi vitamin ve mineralleri düşükse saç beslenemez ve dökülür. Hatta demir düşüklüğü yokken bile demir takviyesi saç dökülmesini azaltır. Bu durumlarda eksiğin takviyesi mutlaka bir uzmana başvurularak giderilmelidir.

saç dökülmesi

Vücuttaki Çeşitli Hastalıklar

Tiroit, diyabet, anemi gibi hastalıklar da ani saç dökülmelerine neden olabilir. Bunların dışında polikistik over sendromu ve kanser hastalığının medikal tedavi yöntemleri de dökülmelere neden olur.

Kemoterapi

Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, saç dökülmesine neden olabilir. Kemoterapi, hızla bölünen kanser hücreleriyle beraber, hızla bölünen saç hücrelerini de yok eder. Kemoterapi durduktan sonra saçlar da tekrar büyür.

Hamilelik

Hamilelik sonrasında saç dökülmesi sorunu ortaya çıkabilir. Doğum sonrasında hormonlar normal düzeye ulaşmaya çalışırken bu durum yaşanabilir. Ancak aşırı bir dökülme yaşıyorsan önlem almaya başlaman gerekir.

Genetik Etkenler

Androjenik veya androgenetik alopesi olarak adlandırılan kadın tipi saç dökülmesi, temelde erkek tipi kelliğin kadın versiyonudur. Ailedeki kadınlarda belli yaşlarda dökülme görülüyorsa, kişinin de buna yatkınlığı olabilir.

saç dökülmesi

SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL ÖNLENİR? SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ…

Saç dökülmesinin tıbbi yöntemleri bulunmaktadır. Bunun için doktorlara başvurabilirsiniz. Ayrıca saçlarınız dökülmesin istiyorsanız;

1)Stresten uzak durun ve sigara, alkol gibi alışkanlıklarınızı bırakmaya çalışın.

2)Bilindiği gibi saçı her gün yıkamak iyi değildir. 2-3 günde bir ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkamaya özen gösterin.

3)Protein ve B grubu vitaminler almaya özen gösterin.

4)Jöle, saç spreyi gibi ürünleri kullanmamaya özen gösterin.

5)Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler.

6)Saç ve saç derisine zarar veren ürünlerden uzak durun.

saç dökülmesi

SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR? SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL GEÇER?

1)SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ZEYTİNYAĞI TARİFİ...

Gerekli Malzemeler:

2 yumurtanın beyazı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı, saç bonesi

Nasıl Hazırlanır:

->Derin bir kapta 2 yumurta sarısı ile yağı güzel bir karıştırın.

->Bunu saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayın.

->Saçlarınıza bone geçirin ve yaklaşık 20 dakika bekleyin.

->20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla ve sülfat içermeyen hafif şampuan ile yıkayın.

->Bunu haftada bir iki kez uygulayabilirsiniz.

zeytinyağı

2)SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN SOĞAN TARİFİ…

Gerekli Malzemeler:

5 yemek kaşığı soğan suyu, 1 yemek kaşığı bal, blender/rende

Nasıl Hazırlanır?

->Soğanların kabuğunu soyun ve küçük parçalara ayırın, suyunu çıkarın.

->Blender kullanarak ya da meyve sıkacakları kullanarak suyunu çıkarabilirsiniz. Yahut rendeleyip süzgeçten geçirerek de suyunu çıkartabilirsiniz.

->5 yemek kaşığı soğan suyu ile bir yemek kaşığı balı karıştırın.

->Bunu macun kıvamına geldikten sonra saç derinize sürün.

->30 dakika bekleyin ya da gece boyunca saçta bekletin.

->Sonrasında su ile yıkayın.

saç dökülmesi

3)SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN SARIMSAK TARİFİ…

Gerekli Malzemeler:

 8 diş sarımsak ve bir yemek kaşığı bal.

Nasıl Hazırlanır?

->Katı meyve sıkacağında 8 diş sarımsağın suyunu çıkarın. Bu yaklaşık 1 yemek kaşığı sarımsak suyuna tekabül ediyor . Şayet meyve sıkacağınız yoksa sarımsakları rendeleyip süzerek de suyu çıkarılabilir.

->Bir yemek kaşığı bal ile bu sarımsak suyunu karıştırın.

->Bu karışımı saç derinize sürdükten sonra 20 dakika bekletin.

->Ardından bitki şampuanı ile yıkayıp suyla durulayın.

saç dökülmesi

YORUMLAR 35
  • gül 3 yıl önce Şikayet Et
    saç dökülmelerimi zigavus sarımsak özlü şampuan kesti ben çok memnun kaldım tavsiye ederim
    Cevapla
  • evren 3 yıl önce Şikayet Et
    aşırı saç dökülmem vardı kullanıcı yorumlarını dikkate alarak Zigavus sarmsaklı şampuan kullandım başarılı bir ürün bende tavsiye ederim
    Cevapla
  • Hatıce 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerden aldınız
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Zigavus sarımsaklı şampuan müdavimlerindenim kesinlikle dökülme sorununuz kalmıyor
    Cevapla
  • dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Zigavus markasını hem saç bakım ürünleri kullanıyorum hemde cilt bakım ürünlerini ikisinde oldukça başarılı dökülmelerim azaldı sivilce ve sihah noktalarım temizlendi çok başarılı ürünler
    Cevapla
  • pembe 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı derece saç dökülme problemi yaşıyordum kullanıcı yorumlarına güvenerek Zigavus sarımsaklı şampuan kullandım çok memnun kaldım pişman olunmayacak etkili çözüm sağlıyor dikkate alın derim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!