İncir kabuğunun faydası nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Dünya üzerinde incir üretiminin yüzde 72’sini karşılayan ülkemizde geçtiğimiz yıl yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde, incir kabuğunun hiç bilinmeyen fayları ortaya çıktı. İşte en çok tüketilen meyvelerin başında gelen incirin kabuğundaki doğal mucizeler...

İncir kabuğunun faydası nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
İncir kabuğunun faydası nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 26.09.2018 11:03 GÜNCELLEME 26.09.2018 11:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İnciri soyma huyunuz varsa hemen vazgeçmelisiniz. Yapılan araştırmalara göre incirin sağlık etkisi saymakla bitmiyor. Fakat işin ilginç yanı, bütün bu faydaların yüzde 47’si dışını kaplayan kabukta yatıyor. Bu faydalar özetle şöyle: Kanda ensülin miktarını, kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürüyor. Yüksek oranda omega 3 ve 6 içerdiği için kanseri engelliyor. Sütle birlikte tüketildiğinde kansızlığı gideriyor, kemik yoğunluğunu artırıyor. İşte dünya üzerinde incir üretiminin yüzde 72’sini karşılayan ülkemizde geçtiğimiz yıl yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde, incir kabuğunun hiç bilinmeyen fayları ortaya çıktı. 

İncir kabuğunun faydası

 

İNCİRİN HİÇ DUYMADIĞINIZ FAYDALARI

- İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir. Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Nezle ve bronşite faydalıdır. Özellikle Kuru incir balgam söktürür. İncir, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur. Basura iyi gelir. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci arttırır.

- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki Protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir veMagnezyumun yüzde 30’u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5’i ve B2 vitamininin yüzde 4’ü alınmış olur.

İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.

- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.

- İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. İncirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.

İncir, içerdiği ‘benzaldehit’ adlı Maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.

İncir Kabuğunun Faydaları

BEYAZ İNCİR HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Kabızlık sorununu çözer.

- Basur tedavisinde kullanılır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip nezle gibi hastalıklardan korur.

- Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

- Kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de iyi gelir.

İNCİRİN ZARAR VAR MI?

İnsülin kan şekerinin düşürmeye yarar. İncir de aynı şekilde kan şekerinin düşmesine neden olur. Aynı anda insülin ve incir tüketimi kan şekerinin çok düşmesine neden olabilir. Bu yüzden insülin kullanan hastalar mutlaka doktorlarına danışarak incir tüketmelidirler.

YORUMLAR 3
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle almayın 35 lira kurusuna para verdim yarısını çöpe attım,,, çöpe atmayayım dersen 50 lira verip açık incir alsan bile içini açıp göremediğin için onun içinden de 5-10 tane çürük çıkacaktır,,, kraliçeye 7 liraya peşkeş çekilen inciri bize 50 liraya satılıyor,,,
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yaş incirin kilosu 15-16TL oda pazarda marketlerde 22 liraya kadar yükselmiş kim alıp yiyecek
    Cevapla
  • Dogru 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben. Siz yemesenizde olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı