Papatya yağının faydaları! Nelere iyi gelir? Evde nasıl yapılır?

Ağrı kesici ve hassasiyeti giderici etkisi ile bilinen papatya yağının faydaları saymakla bitmiyor.. Ufak yaralanmalarda ve güneş yanıklarında cilde masaj yapılarak kullanılabilinen papatya yağı saç ve cilt üzerindeki iyileştirici özelliği ile bilinmektedir. İşte papatya yağının hiç bilinmeyen faydaları...

Papatya yağının faydaları! Nelere iyi gelir? Evde nasıl yapılır?
Papatya yağının faydaları! Nelere iyi gelir? Evde nasıl yapılır?
GİRİŞ 04.10.2018 13:32 GÜNCELLEME 04.10.2018 13:32

Papatya yağı, saç ve cilt üzerindeki iyileştirici, güzelleştirici etkileriyle bilinen, doğal ve bitkisel bir yağ çeşididir. Türkiye'de yaygın olarak kullanılan papatya yağı, Akdeniz Bölgesi'nde ve kışların ılık geçtiği yerlerde sık yetişen papatyadan tamamen doğal bir şekilde elde edilir. Papatya yağı, ilaç, merhem, kozmetik, dekorasyon gibi alanlarda oldukça fazla kullanılmaktadır. Tıbbi alanda kullanılacak forma getirilmesi bir hayli zahmetli bir süreçtir. Hemen hemen her yer ulaşılabilecek bir bitki olması sebebiyle, papatya yağının da temin edilmesi oldukça kolaydır. Türkiye’ de 50 civarında papatya çeşidi olduğu bilinmektedir. Peki papatya yağının ne gibi faydaları vardır. Bu konuda açılama yapan uzmanlar papatya yağının hiç bilinmeyen özelliklerini tek tek sıralıyor.

PAPATYA YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Papatya yağı cilde uygulandığında pürüzsüz bir etki bırakır ve cildin daha yumuşak olmasını sağlar.

Saç açma işlemi için kullanılan papatya çiçeği  yanı sıra papatya yağı da saç açma işlemi için kullanılabilmektedir.

Küçük bebeklerde karın ağrısı sorunlarında 2 damla papatya yağı ile masaj yapmak ağrıyı hafifletir.

Saçlara uygulandığında saçları arındırır ve saçlardaki kepek problemini giderir.

Saçlarda meydana gelen problemlerin giderilmesinde papatya yağından faydalanılır. Saç köklerine masaj yaparak uygulandığında kökleri güçlendirir.

Papatya yağını vücudunuzda ağrı görülen bölgelere sürdüğünüzde ağrınız kısa zamanda hafifler.

Papatya yağının rahatlatıcı ve gevşetici etkisi olduğundan yatmadan önce cilde masaj yapılarak sürüldüğünde deliksiz ve rahat bir uyku sağlar.

Cildi yumuşatır ve parlatır.

Papatya Yağı Evde Nasıl Yapılır?

EVDE PAPATYA YAĞI NASIL YAPILIR?

Papatya yağını evinizde yapabilmeniz için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız yeterli olacaktır.

Malzemeler

Papatya ( 1 poşet )
Zeytin yağı ( 250 ml )

Papatya Yağı Hazırlanışı: Papatya yapraklarını ayırın ve ince ince kıyın. Bir kavanoz içerisine yarısına kadar su ve geri kalanına da saf zeytinyağı doldurun. Ardından ince ince kıydığınız papatyaları kavanozun içerisine atın ve kavanozu 2 hafta boyunca güneş gören bir yere bırakın. 2 hafta sonra kavanozu bir tencere içerisine su koyup, içerisinde ısıtın. Evde hazırladığınız papatya yağını kavanoz içerisinde başka bir kavanoza tülbent ile süzün ve artık kullanıma hazır.

PAPATYA YAĞI NASIL KULLANILMALIDIR?

Papatya yağını elleriniz için kullanacaksanız elinize damlatarak yaymanız yeterli. Eğer yüzünüz için kullanmak istiyorsanız pamuğa damlatarak yüzünüze dairesel hareketlerle sürebilirsiniz. Saçta renk açıcı etkiye sahip olduğu için saçınızda kullanırken dikkatli olmalısınız. Papatya yağını saçınıza uyguladıktan sonra birkaç dakika bekletebilir ve durulayabilirsiniz. Saçta uzun süre kaldığında renk açıcı etkisi artacaktır.

Ayrıca yüzünüz veya saçlarınız için hazırladığınız, kullandığınız maskelerin, kremlerin içine papatya yağı damlatarak daha etkili ve yumuşatıcı bir karışım elde edebilirsiniz.

Papatya Yağı

PAPATYA YAĞININ ZARARI VAR MIDIR?

Papatya esansiyel yağı herhangi bir yan etki yaratmaz gibi görünse de pek çok uçucu yağ gibi hamile kadınlar veya çocuklar için kullanılması önerilmez. Bazı uçucu yağlar hassas ciltli insanlarda tahrişe veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir, bu nedenle düzenli olarak kullanmadan önce bir tahriş testi yapmak en akıllıcası olacaktır.

Not: Haberimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi