Aile hekimi 23 gündür meydanda nöbet tutuyor

Sağlıkta her geçen gün artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve Sağlıkta Şiddet Yasasının meclisten geçmesinin önemini duyurabilmek için Aile Hekimi Fikret Kurt 23 gündür Muğla Kent Meydanı’nda nöbet tutuyor.

Aile hekimi 23 gündür meydanda nöbet tutuyor
Aile hekimi 23 gündür meydanda nöbet tutuyor
GİRİŞ 25.10.2018 14:49 GÜNCELLEME 25.10.2018 15:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlıkta şiddet olayları özellikle son yıllarda artması ve son olarak 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından vurularak öldürülmesi kamuoyunda büyük tepki topladı. 

Muğla’da görev yapmakta görev yapmakta olan, Muğla Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Fikret Kurt’ta Sağlıkta Şiddet Yasası’nın önemine dikkat çekmek için 23 gün önce nöbete başladı. 

 

2 Ekim 2018 tarihinden bu yana Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda nöbet tutan Dr. Fikret Kurt’a Muğla’da ve diğer illerde görev yapan aile hekimleri de destek veriyor ve zaman zaman onlar da nöbete katılıyorlar. 

Caydırıcı nitelikte sağlıkta şiddet yasası meclisten geçinceye kadar nöbete devam edeceğini vurgulayan Dr. Fikret Kurt’a Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF te destek veriyor.

 

AHEF’ten Kanun Teklifi

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF Başkanı Dr. H. Şenol Atakan, “Sağlıkta her geçen gün artan şiddet olaylarından dolayı tüm hekimlerimiz tükenme noktasındalar. Biz AHEF olarak bu konuya dikkat çekmek için her türlü girişimde bulunuyoruz. Yine AHEF olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifimizi sunduk. Tüm Türkiye’nin ihtiyacı olan bu kanunun biran önce meclisimizden çıkmasını ve sağlıkta şiddetin artık caydırıcı bir niteliğe kavuşmasını istiyoruz” dedi.  

YORUMLAR 2
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla doktorlar insanlıklarını egolarının önüne geçirseler çok iyi olacak olaylar tek taraflı değerlendirilmemeli yani hep mi hatalı vatandaş? Sağlık çalışanları da sıkıntılı olmuş olamaz mı?
    Cevapla
  • Emeklidur 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşim sağlık ocağına muayeneye gitmişti.Doktor:''Sen haftada bir geliyorsun'' gibi laflar ederek hanımı paylamış.Halbuki son muayeneye gideli altı ay olmuştu.Ben gidip doktorla konuşmak istedim.Bir-iki kelime söylemeden çeketini çıkartıp üzerime saldırdı.Benden genç ve daha iri bir tip.Kendisine bir şey yapacak da değildim ve yapamazdım.Oradaki çalışanlar araya girdi de dayaktan kurtuldum.Amacım, konuşmak ve yanıldığını anlatmaktı..Kendisi,ilimizin meşhur doktor ailelerinden birisinin soyadını taşıyordu.Sağlıkçılar,biraz da kendilerinin özeleştirilerini yapsınlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor