Bulaşıcı Kalp gribi nedir? Kalp gribi tedavi ve korunma yöntemleri...

Son zamanlarda hemen hepimizin yakındığı grip bizi yatağa düşürecek kadar şiddetli seyrederek yaşam kalitemizi ciddi boyutlarda etkileyebiliyor. Gribin kalp yetersizliğine yada akciğerde sıvı toplanmasına sebep olabileceğini biliyor muydunuz? İşte bilinmeyen kalp gribinin sebepleri ve etkileri...

Bulaşıcı Kalp gribi nedir? Kalp gribi tedavi ve korunma yöntemleri...
Bulaşıcı Kalp gribi nedir? Kalp gribi tedavi ve korunma yöntemleri...
GİRİŞ 20.11.2018 12:03 GÜNCELLEME 20.11.2018 12:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hafif ya da geçici olduğunu düşündüğünüz grip, geçtikten sonra bile ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Onlar arasında zatürre ve kalp gribi yer alıyor. Virüs kalbe yerleştiğinde kalp yetersizliğine yol açabiliyor. İşte son dönemde hemen hemen herkesin başına gelen ve bulaşıcı olan kalp gribinin belirtileri tedavi ve korunma yöntemleri...

 

 

Kış aylarında en çok dikkat edilmesi gereken ağır geçirilen gribal enfeksiyonlar olduğunu anlatan uzmanlar “Gribiniz bir türlü geçmiyorsa ,ateşiniz düşmüş ancak sırt ağrınız devam ediyorsa, nefes darlığı çekiyorsanız, ritm bozukluğunuz başlamışsa, çabuk yoruluyorsanız kalp kasınız iltihaplanmış olabilir. İşte bu noktada bağışıklık sistemi bozulunca grip virüsünün açtığı kapıdan Koksaki B virüsü vücuda giriyor. Tedavisi kesin olmayan bu virüs çeşidi ağır geçen grip vakalarında tehlikeye dönüşüyor ve kalp kası iltihabına yani Viral Miyokardit denilen hastalığa sebep oluyor” dedi. 

Kalp Gribi

 

 

KALP GRİBİ NEDİR?

Kalp zarına yerleşen grip virüsü, zardan sıvı üretimi arttırarak kalp çevresinde ve akciğerde sıvı toplanmasına sebep oluyor. Yetişkinlerde görülen kalp büyümesi ve kalp yetersizliğinin altındaki sebeplerden birisi de kalbe yerleşen grip virüsü. Genelde kalp zarı nadir zamanlarda ise kalp kasları bu virüslerden etkileniyor. Erkeklerin daha fazla risk altında olduğu kalp gribinin belirtileri; boğaz ağrısı, halsizlik ve kırıklık olarak gribe benziyor. Gripten farkı ise bu belirtilerin zamanla batma hissi uyandıran göğüs ağrısı, çarpıntı ve nefes darlığına dönüşmesi. Grip belirtilerinin bu hale dönüşmesi yaklaşık 10 gün alıyor. Tekrarlama riski çok yüksek olan bu hastalık için hem kalp ilaçları hemde iltihap baskılayıcı ilaçlar kullanılıyor.

Kalp Gribi Tedavisi

KALP GRİBİNDEN KORUYAN BESİNLER

Kalbi de vuran gripten koruyan besinler şöyle sıralanıyor:

Kırmızı biber: C vitamini deposu biber, gripten korur.
Yoğurt: Mikroplarla savaşır. Grip virüsünü vücutta barındırmaz.
Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendirir.
Badem: Antioksidan özelliğiyle gribi engeller.
Sarımsak: Virüsü yok eder.
Zencefil: İçeriğinde bulunan "gingerol" maddesi, her türlü enfeksiyonu uzak tutar.
Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır.
Bal: Antibakteriyel özelliklere sahiptir. Vücudu güçlendirir.
Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçirir.
Balık: Virüsleri vücuttan uzaklaştırır.
Ceviz: Antioksidan özelliği sayesinde soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıklarla savaşır..

YORUMLAR 3
  • Fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir grip, işimi yapamıyorum, beş dk da yoruluyorum, zorlarsam tansiyon yerlerde. Vücutta varsa bronşit, faranşit hepsini tetikliyor. İlacıda yok, bir antibiyotik tedavisi verdiler, 3. Gün bir iyileşme yok. Çaresizim. ŞakasI olduğunu düşünmüyorum, ölüme hazırlanıyorum, esnafım ve tedavisi için para yok. Bankalar dan bana para kalmadı. İnşallah acil çözüm bulurlar.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C bunları icad edenlerin tez vakitte belasını versin. Kendi ellerinde patlatsın. Şeytanın tohumları hiç boş durmuyor.
    Cevapla
  • haKan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu salgın virüslerde yabancıların veya ilaç firmalarının eli olduğuna inanıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler