Karaciğer yağlanmasını ne temizler: Karaciğer yağlanmasına iyi gelen tedavi yöntemleri

Karaciğer yağlanması, insan vücudunda gerek yapısal gerekse fonksiyonel bakımdan ciddi problemlerin kendini göstermesine zemin hazırlayan ve ileri safhada hayati risk barındıran bir hastalıktır. Hücredeki yağ miktarının olması lazım gelen düzeyin üstüne ulaşmasıyla oluşum gösterir. Peki, son dönemlerde görülme oranında bir hayli artış olan Karaciğer yağlanmasını ne temizler? İşte, karaciğer yağlanmasına iyi gelen tedavi yöntemleri!

Karaciğer yağlanmasını ne temizler: Karaciğer yağlanmasına iyi gelen tedavi yöntemleri
Karaciğer yağlanmasını ne temizler: Karaciğer yağlanmasına iyi gelen tedavi yöntemleri
GİRİŞ 19.02.2023 16:02 GÜNCELLEME 19.02.2023 16:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkemizde her beş insan birinin yakındığı önemli problemlerden bir tanesi olan Karaciğer yağlanması, vücudun yapısını oluşturan hücreler içindeki yağ seviyesinin beklenmedik ve normal olmayan seviyenin üzerine çıkarak artış gösterdiği bir sağlık problemidir. Hem sağlıklı hem de düzenli olmayan biçimde bir beslenme alışkanlığının bulunması, sigara-alkol gibi maddelerin sıklıkla tüketilmesi, beraberinde hareketsiz bir hayat prensibinin benimsenmesi bu sağlık sorununu tetikleyici en mühim risk faktörleri içerisinde yer aldığı gözlemlenmiştir.

Özellikle diyabet (şeker hastalığı), obezite yahut kolesterol sorunu olan insanların birtakım şikayet duymasına ortam hazırlayan, tedavisinin ise erken dönemde yapılması halinde vücut için hayati bir risk teşkil etmeyen karaciğer yağlanmasının belirtileri nelerdir? İşte, ileri boyutlara vardığı takdirde pek çok tehlikeli hastalıklara zemin oluşturan karaciğer yağlanmasının tedavisi...

KARACİĞER YAĞLANMASI NEDİR? KARACİĞER YAĞLANMASI NEDEN OLUR?

İnsan vücudunda gerek yapısal gerekse fonksiyonel olarak işleyişi ile ilgili mühim vazifeler üstlenen Karaciğer hücrelerde anormal biçimde yağların birikmesi ve bu oranın giderek yükselişe geçtiği sağlık problemidir. Normal şartlar altında hayatımızı idama ettirebilmemiz açısından kilit rol üstlenen karaciğer hücrelerinde yağ bulunmamaktadır. 

Karaciğer yağlanmasının oluşum göstermesine neden olan faktörler arasında ağırlıklı olarak; sağlıksız olan gıdalar tüketmek, düzensiz beslenme şeklini tercih etmek, sigara ve alkol gibi olumsuz alışkanlıkların mevcut olması, hareketsiz bir hayat tarzını benimsemektedir.

Tüm bunların yanı sıra karaciğer yağlanması ideal kilonun üzerinde olan yani vücut kitle endeksi olması gereken seviyenin üzerinde çıkan, insülin direncinin standart değerin çok üstünde bulunan ve kolesterol miktarı yüksek olarak teşhis edilen kişilerde kendini gösterebilen bir sağlık problemidir. Öte yandan kullanılan kimi ilaçların göstermiş olduğu yan etki sonucunda, hızlı bir şekilde kilo vermek gibi etkenler de karaciğer yağlanmasına sebep olabilmektedir.

karaciğer yağlanması nedir, karaciğer yağlanması neden olur

KARACİĞER YAĞLANMASI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Karaciğer yağlanması çoğu zaman belirti göstermeden ilerleyen bir rahatsızlıktır, fakat bu hastalığın ileri evresinde hastalarda kiloda düşüş yaşanması ve halsiz ve bitkin hissetme, isteksizlik yaşama şeklinde belirtiler meydana gelebilmektedir. Öte yandan hastalığın ileriki seviyesinde karın bölgesinin sağ üst tarafından dolgunluk ve şişkinlik hissiyatının oluşmasına zemin hazırlayabilmektedir.

Karaciğer yağlanmasının teşhisinin yapılabilmesi açısından yararlanılan en temel alternatif ultrasonografidir. Bu seçenek sayesinde; hastanın sağlığını tehdit edecek ve vücuduna zarar verecek herhangi bir zararlı ışın vermeksizin, ses dalgaları üzerinden karaciğerin durumunu gözlemlenebilir. Öte yandan MRG (Manyetik Rezonans Görüntüleme) yöntemi sayesinde de zararlı ışınlara maruz kalmaksızın karaciğerinizde yağlanma olup olmadığına dair gerekli kontrolleri yaptırabilirsiniz

*Karın ağrısı sorunuyla karşılaşılması,

*Kilo kaybının meydana gelmesi,

*Hafızada bulanıklık halinin yaşanması,

*Karın ağrısının kendini göstermesi,

*Halsiz, yorgun ve bitkin hissetmek,

*İştahsızlık durumunun oluşması.

karaciğer yağlanması belirtileri, karaciğer yağlanması tedavi yöntemleri

KARACİĞER YAĞLANMASI TEDAVİ YÖNTEMLERİ...

Karaciğer yağlanması tedavisinde, öncelikli olarak hastanın fazla kilolarından bir an evvel kurtulması ve hem sağlıklı hem de düzenli beslenmeyi yaşam şekli haline getirmesi amaçlanmaktadır. Tüm bunların yanı sıra alkol ve sigara gibi sağlık açısından tehlike arz eden ve özellikle akciğer yağlanması oluşumuna ve ilerlemesine neden olan kötü alışkanlıklardan kaçınmak tedavi sürecini hızlandırmaktadır.

Doktorunuzun karaciğer yağlanması tedavisinde size özel hazırladığı beslenme ve egzersiz planını aksatmadan istikrarlı bir şekilde uygulamak karşılaştığınız hastalığın ileri boyuta varmadan kurtulmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda doktorunuzun karaciğer yağlanmasının nedeni hakkında kesin tanı ve oranıyla ilgili de net bir bilgi edinmesinin akabinde sizin için uygun olan ilaç tedavisine başvuracaktır.

Karaciğer, yaşamımızı devam ettirebilmemiz için oldukça önemli organlar arasındadır. Vücut sağlığı için oldukça önemli olan karaciğerde yağ birikmesi nedeniyle karaciğer yağlanması meydana gelir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde greyfurt, zeytin yaprağı, deve dikeni tohumu ve bal olan karaciğer yağlanmasını önleyen çok özel sirke yapımını ekrana getirdi. Kunak, sirkeyi beklettikten sonra süzüp içilmesini, şeker hastalığı olanların bal koymamalarını tavsiye etti.

YORUMLAR 2
  • fit for ever 1 yıl önce Şikayet Et
    aksam yatmadan önce 15 mg cinko hap (sade) yutmanin cigere cok faydasi var.. baska karisim olmayacak icinde.. cigeri güzelce temizliyor.. ayrica kis mevsiminde haftada üc kere kirmizi lahana salatasi cok faydali.. hem kalbi saglamlastiriyor hem cigeri temizliyor hem safrakesesini temizliyor hemde böbrekleri temizliyor.. sarimsakli, zeytinyagli, dag kekikli ve sirkeli.. haslamadan ve psisirmeden..
    Cevapla
  • fitfor ever 1 yıl önce Şikayet Et
    deve dikeni maddesini su veya baska karisim icinde icmenin bir faydasi olmadigni okumustum internetde.. bu yüzden sert hap seklinde yutulmasi tavsiye olunur.. ayrica deve dikeni otu maddesi 14 günden fazla alinirsa ciger bu sefer onun icindeki maddeyi kendisi üretmemeye basliyor cünkü hazir buldugu icin buna alisiyor.. bu yüzden 14 gün sonra birakip sonra tekrar 14 gün ailinmasi tavsiyede bulunuluyor.. alman bilim sitelerinde bu böyle tarif ediliyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı