Meme kanseri nedir, neden olur? Belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Meme Kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin normal olmayan bir şekilde çoğalması ve giderek kendiliğinden büyümesi sonucu oluşum gösterir. Peki, ilerleyen yaşlarda görülme sıklığı artış gösteren Meme Kanseri nedir, neden olur? Kadınlarda en çok görülen kanser çeşidi Meme Kanseri belirtileri, tedavisi ve nedenleri!

Meme kanseri nedir, neden olur? Belirtileri ve tedavisi nelerdir?
Meme kanseri nedir, neden olur? Belirtileri ve tedavisi nelerdir?
GİRİŞ 18.12.2018 13:18 GÜNCELLEME 19.12.2018 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erkeklere oranla kadınlarda sık bir şekilde görülebilen Meme Kanseri'nde, son dönemlerde hem görülme oranının artış göstererek yaygınlık kazanması hem de daha erken yaşa çekilmesi söz konusudur. İlerleyen yaşlara gelindiğinde oluşum gösterebilme sıklığı arttığı için son derece riskli bir dönemdir, öte yandan şayet ailesinde meme kanseri öyküsü bulunması da risk faktörü kapsamına girdiğinde bu kişilerin özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Tedavisinin mümkün olduğu, ancak bu konuda başarılı bir sonuca ulaşabilmek açısından erken evrede teşhis edilmesinin büyük önem arz ettiği Meme Kanseri nedir, neden olur? Elle muayene yahut doktor kontrolü ile birlikte mamografi işlemi sayesinde de tespit edilebilen bir sağlık problemi olan, düzenli şekilde her dönemde aksatmadan kontrol edilmesi lazım gelen Meme Kanseri belirtileri, tedavisi ve nedenleri...

 

 

MEME KANSERİ NEDİR?

Meme Kanseri nedir sorusuna yanıt verecek olursak; insan vücudundaki meme dokusunda bulunan hücrelerin anormal biçimde artış göstermesi ve kontrol edilemez şekilde büyüyüp çoğalması şeklinde tanımlanmaktadır.

 

 

MEME KANSERİ NEDEN OLUR?

Meme Kanseri neden olur şeklinde sıklıkla merak edilen bir diğer sorunun yanıtı ise; hem erkek hem de kadınların vücutlarının yapısındaki hücrelerinin çekirdekleri içerisinde, hücre büyümesi faaliyetinin denetimini yapan birtakım genler yer almaktadır. Şayet insan vücudunda bulunan bu genler, çeşitli etkenlerden ötürü bozulduğunda ise hücre büyümesi üzerindeki kontrolünü kaybetmeye başlar. Bu durum sonucunda ise hücrelerde normal olmayan bir şekilde fazlada doku meydana gelir, işte bu noktada tümörün varlığından söz edebilmek mümkündür. Eğer ki, meme dokusunda yer alan hücreler yayılmaya meyilliyse buna kanserli tümör, olduğu yerde kalmasında da selim tümör adı verilmektedir. Meme Kanserinin varlığı söz konusu olduğunda da vakit kaybetmeden evvel oluşum gösteren kitlenin, vücudun diğer bölgelerine yayılmaması açısından cerrahi operasyonla alınması gerekmektedir. 

MEME KANSERİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Meme Kanserinin belirtilerini detaylı şekilde ele alacak olursak;

İlk etapta elle memeye dokunulduğunda kitlenin hissedilmesi (ele kitlenin gelmesi),

Memenin başında görülen şekil bozuklukları (çökme) ve memenin başında ağrının hissedilmesi,

Memenin yapısında anormal değişilikler (memenin bir bölümünün çökmesi),

Memenin bir bölgesinde ağrı durumunun meydana gelmesi,

Memenin başından kanlı bir akıntının gözlemlenmesi,

Meme başında ve ciltte kalınlaşma tespit edilmesi,

Memede görüntü bozukluğu ve ciltte kızarması durumunun hasıl olması,

meme kanseri nedir, neden olur?

MEME KANSERİ NEDEN OLUR? MEME KANSERİ NEDENLERİ?

Meme Kanserinin neden olduğu ve Meme Kanseri nedenleri şeklinde sorgulamalarını yürüten kişiler için; Ailesinde ya da yakın akrabalarında bu hastalık meydana gelmişse risk grubu arasında bulunmaktadır. Öte yandan daha önce doğum yapmamış yahut 35 yaş üzerine doğum yapan kadınlarda görülme sıklığı artmaktadır.

Aynı zamanda ilerleyen yaşlara gelindiğinde veya radyasyona yoğun bir şekilde maruz kalındığında Meme Kanseri oluşum riskinden söz edebilmek mümkündür. Tüm bunların yanı sıra gerektiği şekilde hareket etmeyen ve olması gerekenden de fazla kiloya sahip olanlar Meme Kanserine yakalanabilmektedir. Bununla birlikte kadınlarda erkeklere nazaran daha yaygın bir şekilde gözlemlenen Meme Kanseri; daha önce emzirmemiş, erken yaşta adet görmeye başlayan yahut geç bir yaşta menopoz dönemine giren kadınlarda meydana gelme riski artmaktadır. Alkol ya da sigara gibi sahip olunan kötü alışkanlıklar da bu hastalığın oluşmasına zemin hazırlayabilmektedir.

meme kanseri belirtileri tedavisi nedenleri

MEME KANSERİNİN TEDAVİSİ NEDİR? MEME KANSERİ NASIL TEŞHİS VE TEDAVİ EDİLİR?

Meme Kanseri tedavisi günümüzde cerrahi operasyonlarla gerçekleştirilmektedir. Bu sayede kanserli olan dokular öldürülerek, çoğalmasının ve büyümesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Meme Kanseri tedavisinde başarılı sonuçlar elde edebilmek içinde, hastaların kendi kendini muayene yönteminden her dönemde yararlanması ve elleri ile kitlenin var olup olmadığına dair muayenesini yapması gerekmektedir. Öte yandan Meme Kanseri belirtilerinin bir veya birkaçını kendisinde gözlemleyen kişilerin ise Meme Kanseri Tedavisini kolaylaştırmak açısından hemen sağlık kuruluşlarına başvurması gerekmektedir.

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. İleri evrelere ulaştığında yaşamı tehdit eden kanserde erken tanı sayesinde tamamen iyileşmek mümkün. Dr. Feridun Kunak, içerisinde portakal, kivi, çörekotu tozu ve sarımsak olan meme kanserinin oluşumuna engel olan çok özel sirke tarifini izleyicilerle paylaştı. Kunak, ilaç kullananların doktora başvurmadan karışımı içmemelerini tavsiye etti.

YORUMLAR 2
  • orxan 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyi meme kanseri hekimi kimdi bilen varrmi
    Cevapla
  • Nurten Karamahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    kaç gün bekletilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor