Burun akıntısı kesin nasıl geçer? Evde burun akıntısını geçirme yolları...

Kış aylarında yani soğuk havalarda grip ile birlikte başlayan burun akıntısı nasıl geçer? Günlük hayattı olumsuz derecede etkileyen burun akıntısını doğal yollarla geçirmek mümkün. Özellikle ilaçsız olarak bu rahatsızlıktan kurtulmak isteyenler için evde burun akıntısı tedavisini araştırdık.

Burun akıntısı kesin nasıl geçer? Evde burun akıntısını geçirme yolları...
Burun akıntısı kesin nasıl geçer? Evde burun akıntısını geçirme yolları...
GİRİŞ 21.12.2018 11:03 GÜNCELLEME 21.12.2018 11:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Genellikle soğuk algınlığından kaynaklandığı düşünülerek geçiştirilen fakat sonrasında uzun süre geçmeyen burun akıntısından kurtulmak sanıldığı kadar zor değil.

 

 

Burun akıntısı konusu özellikle çocuklarda ve gençlerde en çok şikayet edilen durumlar biridir. Hal böyle olunca kış aylarının en sık rastlanan hastalıklardan biri olan grip ile birlikte vücuda adeta adapte olan burun akıntısından ilaçsız doğal yollarla kurtulmak mümkün. Bununla birlikte üst solunum yolları hastalıklarında yaşanan burun akıntısının kalıcı hale gelmemesi için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. 

BURUN AKINTISI NEDEN OLUR?

 

 

Burun akıntısının birçok neden bağlı olarak ortaya çıkar. Bu nedenlerin en yaygın olanları enfeksiyonlar ve alerjik sebeplerden. Bunun dışında;

Akut sinüzit 
Burna yabancı bir cisim kaçması
Soğuk algınlığı, Grip
Tütün ve tütün ürünleri dumanı
Burun polipleri
Hormonal değişiklikler
Aşırı dekonjestan burun spreyi kullanımı gibi nedenlerle de ortaya çıkar.

Burun Akıntısı Nasıl Geçer

KALICI HALE GELEN BURUN AKINTISI NASIL GEÇER?

Burunda meydana gelen çeşitli rahatsızlıklar da sürekli burun akıntısına neden olabilir.  Fakat bitkisel yollarla bu hastalıktan kurtulmak mümkün. Çoğu durumda, basit ev ilaçları kullanarak aşırı burun (Sümük) akıntısını hafifletebilirsiniz. 

- Günde 3 defa, bir bardak ılık suyun içine birkaç damla limon damlatarak hazırlayacağınız limonlu su kürünü burnunuza çekerek akıntıyı giderebilirsiniz

- Bir bardak ılık su içerisine bir çay kaşığı tuz koyup karıştırdıktan sonra bir damlalık yardımıyla, yoksa da direkt olarak burnunuza yavaşça çekerek uygularsanız 2 - 3 gün içerisinde burun akıntısı kesilir.

- Zencefil kökü ya da yaprağını iyice çiğneyin. Çıkan suyu yutun ve vücudunuzdaki dolaşımı arttırın. Bu sayede burun akıntınız 3-4 gün içerisinde geçecektir.

- Soğan ve sarımsak, doğal antiseptik olduğu için yemek de koklamak da burun akıntısına iyi gelir

- Soğuk algınlığı ve virüslerden dolayı oluşan akıntı, ilaç tedavileriyle giderilir. Burun spreyi de akıntının giderilmesinde oldukça etkilidir. Akıntı eğer uzun zamandır devam ediyorsa, doktora başvurmanızı öneriyoruz.

- Portakal, limon, mandalina gibi C vitamini içeriği bakımından zengin meyvelerin tüketimi vücut direncini arttırması sebebiyle burun akıntısı kesilir. 

YORUMLAR 7
  • soru 3 yıl önce Şikayet Et
    limonlu suyu direkt burnumami cekeyim
    Cevapla
  • Sümeyye 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok sağolun Ben denicem inşaallah geçer
    Cevapla
  • FATİME 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Umarım faydası herkese dokunur.
    Cevapla
  • memet 4 yıl önce Şikayet Et
    burun akıntısına yarımkilo gerçek bal alın kavanoz balları almayın açık satılan alın şeker sahte bal vermesin ondan sonra baharatçıda bak çörek otu değil çörek otunun çekilmişiniversinler 2 su bardağı taze ılan versin 3 günü geçmişse vermesin alın balla karıştırın günde 1 kaşık yiyin. iyleşeniz bırakmayın 3 defa dahayapın tam kurusun .batınız 1sene sonra akıntı var yine yapın çok güçlü yöntemdir arkadaşlar sağlık ocağında alerji burun spreyi yazdırın daha güçlü olur bana dua edesiniz saolun
    Cevapla
  • Teşekkürler 5 yıl önce Şikayet Et
    Açelya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini