Beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler neler? Beyin sağlığı için sirke tarifi

Beyni güçlendirmek ve geliştirmek açısından düzenli olarak sağlıklı bir şekilde beslenmeyi yaşam prensibi haline getirmek gerekir. İnsan vücudundaki diğer tüm organların yapısı ve işleyişinde belirleyici rol oynayan beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler nelerdir? Beyin sağlığı için birebir etki gösterecek sirke tarifi!

Beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler neler? Beyin sağlığı için sirke tarifi
Beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler neler? Beyin sağlığı için sirke tarifi
GİRİŞ 16.01.2019 17:18 GÜNCELLEME 17.01.2019 09:42

İnsan vücudunda yer alan organların tamamının beyne bağlı olması ve yine kontrolünün de aynı organ tarafından sağlanması sebebiyle en önemli organ özelliği taşımaktadır. Bu nedenle yapısını koruyarak düzgün bir şekilde işleyişini gerçekleştirebilmek için her dönemde beyin sağlığını güçlendirmek ve geliştirmek adına sağlıklı beslenmenin önemi yadsınamaz derecede büyüktür. Fakat sağlıklı beslenme hususunda unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, yalnızca yaşamın belirli bir zamanında uygulanması gereken geçici bir eylem olmayıp hayatın her döneminde uygulanması lazım gelmektedir. Peki, meydana gelebilecek her türlü hastalığın önüne geçebilecek ve uzun vadede fonksiyonlarını yitirmeksizin dinç kalmasını sağlayacak beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte, ileri dönemlerde yaşlanmanın getirdiği olumsuz etkilere karşı koyacak beyin sağlığı için birebir etki gösterecek sirke tarifi...

 

 

BEYİN SAĞLIĞINA İYİ GELEN YİYECEKLER NELERDİR?

BİTTER ÇİKOLATA

 

 

Bitter çikolatanın içerisinde yüksek miktarda polifenol bulunması sayesinde beyin sağlığına en iyi gelen etkili yiyecekler arasında gösterilmektedir. Fakat, burada dikkate alınması gereken kıstas ise, kalori miktarının yüksek olması açısından az miktarda tüketimine yer verilmesi lazım gelmektedir. Bu sayede beyninizi güçlendirmek ve geliştirmek için etkisini kuvvetli bir şekilde gösteren alternatiflerden bir tanesini tercih etmiş olacaksınız.

beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler

CEVİZ

Bilindiği üzere ceviz, beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Çünkü cevizin, tam bir Omega 3 deposu olması sayesinde düzenli olarak tükettiğiniz takdirde beyninizin her dönemde dinç kalmasını sağlayacak ve yaşlanmanın getireceği olumsuz etkileri minimum düzeye indirecektir. Uzmanlar tarafından günde 3 ile 5 arası ceviz tüketiminin yeterli olacağı ifade edilmektedir, içerisinde yüksek miktarda yağ içerdiği için de aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.

beyin sağlığı için sirke tarifi

YABAN MERSİNİ

Aynı bitter çikolatada olduğu gibi yaban mersini de polifenol açısından son derece zengin bir meyvedir. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan yaban mersini beyin sağlığına iyi gelen yiyeceklerdendir, bu sayede beyin hücrelerinin yapısı, işleyişi ve fonksiyonlarına maksimum seviyede olumlu etki göstermekte ve serbest radikallere karşı koruyucu kalkan görevi üstlenmesi sayesinde daima diri kalmasını sağlayacaktır.

BALIK

Balığın içerisinde yüksek miktarda Omega 3 maddesi bulunduğu için beyin sağlığına iyi gelen en temel yiyecekler arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda Omega 3 deposu olan balığın düzenli olarak tüketimine yer verildiğinde çoğunlukla yaşlı kişilerde meydana gelen ve günümüzde gençlerde de görülmeye başlanan bir hastalık olan Alzheimer riskinde önemli derecede azalma olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle uzman hekimler tarafından her yaş grubundaki insanlara haftada en 2 gün beyin sağlığına iyi gelen bir yiyecek olan balığın tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

AVOKADO

Avokado, son yıllarda yaygın bir şekilde mutfaklarda yer almaya başlayan popüler bir meyve olarak karşımıza çıkarken aynı zamanda beyin sağlığına iyi gelen yiyecek olduğu pek çok kişi tarafından henüz bilinmemektedir. Tropikal bir meyve olan Avokadonun içerisinde doymamış yağların bulunması sayesinde, insan vücudunda hem düzenli hem de sağlıklı kan akışının gerçekleşmesine ortam hazırlaması sonucunda beyni güçlendirmek ve geliştirmek gibi görevleri bulunmaktadır. Bu nedenle beyin sağlığı için avokadoyu sofralarınızdan eksik etmemeye özen gösterin.

YUMURTA

Kahvaltı menülerinin olmazsa olmaz bir yiyeceği olan yumurta, doyurucu, besleyici ve lezzetli bir besin olmasının yanı sıra, beyin sağlığını koruyucu ve destekleyici maddeleri içerisinde taşımaktadır. Beyin sağlığına iyi gelen yiyeceklerin başını çeken yumurtanın sarı olan bölümünde yüksek miktarda kolin maddesini barındırması sayesinde hafızanın güçlenmesi ve kuvvetlenmesi için mükemmel bir zemin oluşturmaktadır. 

BEYİN SAĞLIĞINA İYİ GELEN SİRKE TARİFİ

Beyin, sinir sistemimizin en büyük organı ve tüm vücudumuzun kontrol merkezidir. Sağlıklı bir beyin; düşünmek, hatırlamak, çalışmak gibi gün içinde yapılan her aktivitede önemli bir rol üstlenir. Fakat beynimiz yaşlandıkça bazı becerilerini kaybedebilir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde havuç, yaban mersini, avokado ve ginkgo biloba olan beyin sağlığını koruyan sirke tarifini izleyicilere aktardı. Kunak, sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra günde bir fincan içilmesini tavsiye etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer