Bentonit kil faydaları nelerdir? Diş sağlığına iyi gelir mi?

Son dönemde ABD ve Avrupa’da oldukça popüler hale gelen bentonit kil, ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle ağız ve diş sağlığında etkili olan bentonit kilin faydaları saymakla bitmiyor. Detoks özelliği ile de bilinen ve birçok faydası bulunan bentonit kil aslında nedir?

Bentonit kil faydaları nelerdir? Diş sağlığına iyi gelir mi?
Bentonit kil faydaları nelerdir? Diş sağlığına iyi gelir mi?
GİRİŞ 05.02.2019 09:57 GÜNCELLEME 05.02.2019 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bentonit kili çok yönlü ve pahalı olmayan doğal tedavi yöntemlerinden biridir.  Volkanik kil olan bentonit kil, içeriğindeki elektromanyetik negatif yük sayesinde bakteriyel ve toksik maddeleri güçlü bir şekilde tutarak vücut dışına atma özelliği bulunan ve bu özelliği sayesinde detoks için kullanılabilen bir kil türüdür. Bu iyileştirici kil ABD ve Avrupa’da, herhangi bir detoksifikasyon programına eklenebilen güvenilir bir ürün olarak öne çıkıyor.

 

 

BENTONİT KİL FAYDALARI NELERDİR?

Bentonit kili ağız ve diş sağlığı için de son derece önemlidir. Ağız ve dişler üzerinde oluşan zararlı atık ve maddelerin atılmasını sağlar, ağızdaki sağlıksız maddeleri temizlemeye yardımcı olur. Antibakteriyel etkisinin yanı sıra dişlerin beyazlamasını sağlar.

 

 

Egzama, Dermatit ve Sedef hastalığını iyileştirmek için cilt üzerinde kullanılır.

Bağırsakları temizleme özelliği sayesinde iyi bakteri olarak bilinen probiyotiklerin artışına katkıda bulunur.

Bentonit kili, hücrelere oksijen almaya yardımcı olur. Hücreler kendilerine daha fazla oksijen girdiğinde, enerjiniz artar ve vücudunuz kendiliğinden kendini iyileştirebilir, kas iyileştirme geliştirme de dahil olmak üzere hastalıklardan uzak tutulabilir.

Bentonit Kil Nedir Faydaları

Vücuttaki kan akışını ve oksijen seviyesini arttırarak vücudu canlandırır ve hücre onarım hızını da arttırır.

Bentonit kili iyi bir alkali yöntemidir. Vücudun alkali dengesini sağlamaya yardımcıdır. pH seviyesini korur, kan, tükürük ve idrarın daha alkali olmasına yardımcı olur.

Bentonit kil tahriş olmuş ya da kızarmış bebeklerin cildindeki herhangi bir alana uygulanabilir. Çok nazik ve doğal bir temizlik ajanıdır.

BENTONİT KİL NASIL KULLANILIR?

Bentonit kili belirli miktarlarda olmak üzere her yaş için kullanılabilir bir maddedir.

Yüz Maskesi : Su ile karıştırılarak oluşturulabilecek maske 2  – 3 günde bir olacak şekilde , ciltte 10 -15 dakika tutularak kullanılabilir.

Kil Lapası : Bentonit kilinin lapa olarak da kullanabilmek mümkün. Hafifçe sulandırarak enfeksiyonlu bölgelere, pişik oluşan bölgelere, ya da iltihaplı alanlara uygulanabilir.

Bentonit Kil Nasıl Kullanılır?

Kil Banyosu : Bentonit kilini banyo suyuna ekleyerek kil banyosu yapabilirsiniz. Vücudunuza detoks etkisi yaratacak olan bu yöntemde banyo suyunuza kil eklemeniz yeterlidir.

Sıvı Tüketim : Sıvı solüsyon halinde bulunan bentonit kilini, doktor kontrolünde olacak şekilde her gün sabah ve akşam belirli miktarlarda içebilirsiniz.

Bentonit kilini aynı zamanda macun olarak diş fırçalarken, şampuan ile birlikte saç bakımında ya da toz ve tablet olarak da kullanabilmeniz mümkün.

YORUMLAR 2
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski den insanlar kil yiyorlardı hastalık diyorlardı çağdaş doktorlar şimdi meğer kil ilaçmoş
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    nerden bulucam nasıl anlıyacam bentonit kil olduğunu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki atamalar Can Ataklı'yı bile rahatsız etti: Olur mu ulan böyle bir şey?
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar