Alıç sirkesinin faydaları neler? Alıç sirkesi zayıflatır mı?

Alıç sirkesi tüm vücudu onaran, doğal bir ilaç gibidir. Bu nedenle son zamanlarda sıkça tüketilen alıç sirkesinin faydaları ise büyük merak konusu olmuştur. Peki alış sirkesi nedir? Ülkemizde pek çok bölgede kendiliğinden yetişen alıç ağacının meyvesinden elde edilen alıç sirkesi zayıflatır mı? İşte kullanım alanları...

Alıç sirkesinin faydaları neler? Alıç sirkesi zayıflatır mı?
Alıç sirkesinin faydaları neler? Alıç sirkesi zayıflatır mı?
GİRİŞ 17.10.2019 13:28 GÜNCELLEME 17.10.2019 13:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Elma ve üzüm sirkesinden çok daha fazla faydası bulunan alıç sirkesi doğal ilaç niteliğinde tüketilir. Alıç meyvesi, halk arasında yemişen olarak da tanınan, mini mini meyveleriyle çok sevilen bir bitkiden üretilen alıç sirkesi kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltmasından tutun idrar yolu enfeksiyonlarının hızlı iyileşmesini sağlamaya dek, saymakla bitmeyen faydaları mevcuttur. İşte özellikle kilo sorunu olanlarında tüketmesi gereken bir sirke olan alıç sirkesinin yararları, besin değeri ve kullanım alanlar.

 

 

ALIÇ SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

1. Alıç sirkesi zayıflama açısından sağladığı faydalar ile dikkat çekici bir konumdadır. Salatalara ekleyerek ya da diğer şekillerde tüketerek diyet yönünden yarar görebilirsiniz.

 

 

2. Yüksek antioksidan içerir. Antioksidanlar vücuda giren serbest radikallerle baş eder ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

3. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu sayede yağ yakım hızını artırır. 

4. Uykusuzluğa iyi gelmesi de alıç sirkesinin faydaları arasındadır.

5. Stresli dönemlerde kullanılması tavsiye edilir. Sinir sistemine olan yatıştırıcı etkisi sayesinde, uyku sorunlarını da çözmeye yardım eder. Panik atak gibi ruhsal sorunları olanlara da fayda sağlar.

6. Damar sertliğini giderici özelliktedir. Tansiyon dengeleyici görevi görür. Şeker hastalığı tedavisi amaçlı kullanılır.

7. Böbrek hastalıklarında alıç sirkesi tedaviye yardımcı olmaktadır. Böbrek kumunu döker ve idrarı sökmeye yardım eder.

Alıç Sirkesi Zayıflatır Mı

ALIÇ SİRKESİ ZAYIFLATIR MI?

Alıç sirkesi ile zayıflamak mümkündür. Alıç sirkesinin yağ yakıcı özelliği vardır. Bu sayede kilo vermeyi sağlar.

ALIÇ SİRKESİ NASIL YAPILIR? 

Malzemeler:

1 kilo alıç
3 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 adet elma
1 çay bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 litre su

Tarifi

Büyük bir kavanoza suyu koyun. Alıçları iyice yıkayıp sularını süzün ve suya ekleyin.
Ardından elmaları dilimleyin ve kavanoza ekleyin. Tuz, şeker ve sirkeyi de ekledikten sonra kavanozu kapatın ve karışımı iyice çalkalayın. Alıç sirkenizi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edin. 60 - 90 gün kadar sonra tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır demektir. 

Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır

ALIÇ SİRKESİ NASIL TÜKETİLMELİ?

Alıç sirkesi, sabah ya da akşam; ihtiyaca göre hem sabah hem akşam tüketilebilir. Genelde tavsiye edilen ölçü, bir çay bardağı suya, bir tatlı kaşığı alıç sirkesi ekleyerek tüketilmesi yönündedir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, bir tedavi söz konusuysa; iyileşme sürecinin bir parçası olarak alıç sirkesi kullanabilirsiniz.

ALIÇ SİRKESİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Alıç sirkesi zayıflama başta olmak üzere faydalı yönleriyle ünlü olsa da fazla miktarda tüketildiği zaman zararları görülebilir.

Tüm sirke çeşitlerinde olduğu gibi alıç sirkesi de su eşliğinde tüketilmelidir. Aksi takdirde sirkenin içeriğindeki asit vücuda zarar verebilir. Özellikle hassas mideye sahip olanlar dikkatli olmalıdır.

Alıç sirkesi yan etkileri arasında en tehlikeli olanı mideyle ilgili durumlardır. Ülser ya da gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları bulunanlarda mide sıkıntıları baş gösterebilir. Bu nedenle kullanım dozunu aşmamaya ve doğru yöntemlerle tüketmeye önem vermek gerekir.

BESİN DEĞERİ

Muşmulaya benzeyen meyveleri kırmızı ya da koyu sarı renklerde, mayhoş tattaki alıç meyvesi ekşi muşmula olarak da bilinir. Çeşitli flavonlar, sıtasterin, adenozin, adenin ve guanin gibi maddeler ve C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içerir. Alıcın faydaları içerdiği bu besin değerleri ve etken maddelerden gelmektedir.

100 gram alıcın besin değerlerinden bazıları:

Enerji 102 kcal Yağ 1 g
Potasyum 299 mg Sodyum 5 mg
Protein 1 g

YORUMLAR 6
  • Aymelek Boz 3 yıl önce Şikayet Et
    Mide kanaması geçirdim alıç sirkesi icebilirmiyim
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    şeker hastası olduğumdan alıç sirkesi kullanıyorum,damar açma ve yağ yakma özelliği var,baya fayda sağlıyor.kullandığımdan yana kendimi daha iyi hissediyorum.
    Cevapla
  • Mbrs 4 yıl önce Şikayet Et
    Sirke yapım aşamasında ağzı kapatılmaz. Sirke anası oluşup dibe çöktükten sonra süzülür. Başka kaba konup ağzı kapatılır.
    Cevapla
  • EkmekMayasi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan iyi alkol cikar
    Cevapla
  • garebe 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu konudaki çıkarımın bu mu? İnsanlık için tam bir hayal kırıklığısın.
    Cevapla
  • muyo 5 yıl önce Şikayet Et
    alıç sirkesinin esas faydası kalp yetmezliğine ve kalp damarlarının açılmasına yardımcı olmasıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri