Keten tohumunun faydaları nelerdir? Kanser hücrelerini yok eden keten tohumu nasıl tüketilmeli?

Son günlerde sıkça tercih edilen keten tohumu ile sağlıklı bir biçimde zayıflamak mümkün. Elbette keten tohumu faydaları bununla sınırlı değil. Keten tohumu içindeki güçlü besinler, kardiyovasküler hastalıklar, iltihaplanma, artrit, alerji, astım ve diyabet gibi birçok hastalık ile savaşmaya yardımcı oluyor. Peki keten tohumunun faydaları nelerdir? Besin değeri ve zayıflamak için kullanım şekli...

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Kanser hücrelerini yok eden keten tohumu nasıl tüketilmeli?
Keten tohumunun faydaları nelerdir? Kanser hücrelerini yok eden keten tohumu nasıl tüketilmeli?
GİRİŞ 16.10.2020 09:34 GÜNCELLEME 16.10.2020 09:34

Keten tohumu birçok faydasıyla, bitkisel tedavi yöntemlerinin önemli ürünleri arasında yer alıyor. Keten tohumu, çeşitli kanser riskini azaltır ve kadınlarda üreme sağlığını iyileştirir. Aynı zamanda göz sağlığını, cildi ve saçları korumaya yardımcı olur. Peki diyet yapanların sıklıkla tüketmesi gereken bir besin olan keten tohumunu zayıflamak için nasıl kullanılmalıdır? Keten tohumunun zararı ve yan etkisi var mı? Sadece bir yemek kaşığı keten tohumunun içerisinde yüksek miktarda protein, lif ve omega-3 yağ asidi vardır. Keten tohumu ayrıca bazı vitamin ve minerallerin zengin bir kaynağıdır. İşte keten tohumunun bilinmeyen faydaları...

 

 

Keten Tohumu Faydaları

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI

 

1. Keten tohumunun faydaları denildiğinde belki de akla gelen ilk şey, kilo vermede etkili bir ürün olması. Keten tohumu uzun süreli tokluk sağlayan bir ürün olmasının yanı sıra vücuttaki zararlı maddeleri de yok ediyor. Keten tohumu içinde yer alan sabit yağlar insan vücudundaki zararlı yağları yok ederek kilo vermede etkili oluyor.

2. Keten tohumu, “Fitokimyasallar ve Fitofarmasötikler” e göre iyi bir kaynak olan flavon C-glikoziddir. Bu polifenolik bileşikler, lipid peroksidasyonunu, trombosit agregasyonunu ve kılcal geçirgenliği ve kırılganlığı inhibe ederek, daha düşük bir kardiyovasküler hastalık insidansına yol açar.

3. Yüksek Kolesterolü Dengeler: Keten tohumunun içerdiği bol miktardaki Omega 3 ve Omega 6 kolesterol üzerinde olumlu etki yapmaktadır. Keten tohumunun bol miktarda içerdiği bu yağlar sayesinde iyi ve kötü kolesteroller sağlıklı seviyede korunabilir.

4. Göz kuruluğunu azaltır: Keten tohumu tüketimi “kuru göz” sendromunu azaltır. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri gözdeki hasarlı sinirlerin neden olduğu bir göz hastalığı olan maküler dejenerasyon riskini azaltır.

5. Keten tohumu yüksek lif içeriği ile kabızlık için iyi bilinen bir çözüm iken, bunlardan elde edilen yağ da sağlıklı sindirimi teşvik eder ve kabızlıktan kaynaklanan rahatsızlıktan kurtulma sağlar.

6. Keten tohumu yağı kırılgan saçları ve tırnakları tedavi edebilir ve parçalanmasını önleyebilir. Egzamanın neden olduğu tahriş olmuş kafa derisine karşı da etkilidir.

7. Keten tohumu faydaları arasında öne çıkan diğer bir etken ise unutkanlığı önlemesidir. Unutkanlık konusunda tedavi edici özelliği bulunan Omega 3 yağı keten tohumu içinde bol miktarda yer alır. Unutkanlık sorunu yaşayanlara düzenli keten tohumu kullanımı tavsiye edilir.

Keten Tohumu Zayıflatır Mı?

KETEN TOHUMU İLE ZAYIFLAMAK MÜMKÜN MÜ?

İştah kesmek ve yemek yememek için bu şifalı yağ kullanılabilir. Bu sayede az yemek yenir ve zayıflanır. Birçok diyet reçetesinde bu yağ kullanılması ve bu sayede kilo verilmesi önerilir. Zayıflamak ve kilo vermek için sabah, öğlen ve akşam yemek yemeden yaklaşık 30-45 dakika önce 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilebilir. Arkasından 2 bardak su içilmelidir.

KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Keten tohumuna tane halinde veya yağ şeklinde kullanılmaktadır.  Keten tohumunun tane halinde alınarak evde öğütülüp, hemen tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Öğütüldükten sonra 24 saat içinde tüketilmeyen keten tohumları toksik etki gösterir ve vücuda zarar verir. 

Ayrıca keten tohumunu salatalara ve yoğurda serperek tüketebilirsiniz. Pişireceğiniz ekmek, kurabiye, börek, kurabiye gibi çeşitli hamur işlerini yaparken hamuruna keten tohumu ekleyebilirsiniz. Pilav, çorba, tatlı, tuzlu pek çok yemekte ise piştikten sonra serperek kullanabilirsiniz.

Ayrıca keten tohumunu hamur işlerinde ve diğer yemeklerde yumurta veya yağ yerine kullanmak mümkündür. Öğütülmüş keten tohumunu yemeklerde yumurta yerine kullanmak yumurta alerjisi olanlar, veganlar ve vejetaryenler için çok sağlıklı ve kolayca uygulanabilecek bir alternatiftir.

Keten Tohumu Yağı

KETEN TOHUMU YAĞI NASIL ALINIR VE SAKLANIR?

Donuk renkten veya tozdan kaçının; bozulmuş keten tohumu yağları oksitlendiğinde biraz kokar. Öğütülmüş veya ezilmiş tohumlar bütün bunlardan çok daha hızlı bozulur. Keten tohumu veya keten tohumu yağı, ışığı içermeyen küçük kaplarda saklanmalıdır; renkli cam veya metal uygundur.

Keten tohumu kolay bozulduğu için küçük miktarda alın. Serin ve karanlık bir yerde saklayın. Keten tohumu ve keten yağı çok nadir bulunur ve çok çabuk bozulabilir. Bu nedenle az miktarda alınması tavsiyedir.

Keten tohumu tüketme konusunda dikkatli olmalısınız. Keten tohumu eğer doğru çiğnenmezse vücudunuza herhangi bir yarar sağlamaz. Birçok insanın tüketmeden önce emmesi veya toz haline getirmesinin en büyük nedeni de budur.

Keten Tohumu Zararları Neler?

KETEN TOHUMUNUN ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ

Öncelikle keten tohumu kullanımına başlamadan önce doktorunuza başvurmanız gerekiyor. Bilinçsizce kullanılan her türlü destek tedavi gibi keten tohumu da size zarar verebilir. Doktorunuzun onayını aldıktan sonra da dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Olgunlaşmamış keten tohumu kullanmamalısınız. Keten tohumu ve yağını yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekiyor. Kontrolsüz olarak tükettiğinizde bağırsaklarda şişkinlik, gaz, ishal, karın ağrısı ve bulantı gibi şikayetler görülebilir. Tabi bunlar da beraberinde zayıflama etkisi yerine aksine şişkinlik ve gaz problemlerini getirir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı