Sigara içme isteğini azaltan besinler! Sigarayı bırakmak için...

Günümüzde maalesef oldukça yaygın olan sigarayı bırakmak sanıldığı kadar zor değil. Sigarayı bıraktıktan sonra hayatınızı kolaylaştıracak ve sağlık bakımından gücünüzü artıracak gıdaların neler olduğunu biliyor musunuz? İşte sigara isteğini azaltan sağlık deposu besinler...

Sigara içme isteğini azaltan besinler! Sigarayı bırakmak için...
Sigara içme isteğini azaltan besinler! Sigarayı bırakmak için...
GİRİŞ 14.03.2019 10:09 GÜNCELLEME 14.03.2019 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her sigarada vücut için zehirli, tahriş edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4000’den fazla kimyasal madde bulunmaktadır.  Vücudumuzun her noktasına tek tek zarar veren sigara, insan sağlığı için en büyük tehlikelerin başında geliyor. Sigara içmek her yıl dünya çapında binlerce kişinin ölümüne neden oluyor. Buna ek olarak sigaranın, sigara içmeyen ama dumanına maruz kalan kişiler üzerinde de negatif bir etkisi var.

 

 

Sigarayı bırakmak için pek çok farklı yol bulunmaktadır. Sigarayı bırakmayı düşünüyor ve bir türlü bırakamıyorsanız bu besinleri tüketerek bu alışkanlığınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

GÜNDE 3 LİTRE SU

 

 

Bol su için. Çünkü su sigaranın vücudunuzda bıraktığı katran gibi maddelerin temizlenmesini sağlar, sigaradan uzaklaştırır.

Su

TRİPTOFAN BESİNLER

Triptofan, vücudumuz için hayati değer taşıyan 8 önemli aminoasitten biri. Bu aminoasit mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun üretimini artırarak sigaraya olan ihtiyacın da azalmasını sağlıyor.

Özellikle hindi, yumurta, tavuk göğsü ve kurubaklagiller gibi yağsız protein kaynakları triptofan açısından zengin besin kaynakları. Sigarayı bırakma sürecinde bu besinlerden fayda sağlanabilir.

Triptofan

20 GÜN BOYUNCA PORTAKAL 

20 gün boyunca her gün yarım portakal tüketmek veya 1 ayda 20 gün sonunda nikotin 

MOR ERİK

Yüksek antioksidan etkisi ve lif içeriği ile sigarayı bırakmaya yardımcı bir diğer besin mor erik diğer adıyla mürdüm eriğidir. Bu süreçte düzenli olarak günde 1 tane tüketilmesi demir emilimine destek verir. C vitamini açısından zengin olan mor erik iyi bir A-B2 vitamini ve potasyum kaynağıdır. Sigarayı bıraktıktan sonra kilo alımını önlemeye de yardımcıdır.

Mor Erik

MEYAN KÖKÜ 

Meyan sigarayı bırakmaya yardımcı aynı zamanda da balgam söktürücü etkisi olan bir bitki çeşididir. Canınız sigara isteği zaman meyan kökü çiğneyebilir, sigara ihtiyacınızın giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Meyan Kökü

ZENCEFİL

Çok kuvvetli bir antioksidan olan zencefil, akciğerleri temizlerir. Çeşitli toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yardımcıdır. Bu nedenle zencefili çay olarak tüketebildiğiniz gibi direkt olarak yiyebilirsiniz.

Zencefil

TARÇIN

Sigarayı bırakırken yardımcı olan besinlerden biride kan şekerini dengeleyen tarçındır. Düzenli tüketilmesi sigarayı bırakma sürecinde önemlidir. Tarçın iyi bir antioksidandır. Tarçını ister çubuk ister toz şeklinde tüketebilirsiniz. Günde bir defa 1 çubuk ya da 1 çay kaşığı toz tarçını yoğurda, çaya ya da süte karıştırarak tüketebilirsiniz.

Tarçın

KARANFİL

Sigara, ciddi alışkanlık yaratır. Dudak tiryakiliği yapar. Elinizde sigarayı görmeye alıştığınız için eksiklik hissedersiniz. Karanfil sigaranın eksikliğini hissetmemenizde size yardımcı olur. Günde 6-7 kez karanfil çiğneyebilir ya da 3 bardak karanfil çayı da içebilirsiniz. Çayını içmekte sigarayı bırakmanızda etkili olacaktır.

Karanfil

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA...

- Nikotin vücudu iki sat içerisinde terk eder. Tüm nikotin maddesi ise bir hafta da vücuttan atılır. 

- 6 saatte kalp atışları düzenlenmeye başlarken 20 günün ardından kalp ve damarlar tamamen temizlenir. 

- Kaybolan tat ve koku almanız gelişir. 

- Akciğerlerdeki toksin idrar yolu ile atılır. Bu süreçte sindirim sistemi de yenilenir. Özellikle karışımın içerdiği greyfurt vücudun tüm toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra

YORUMLAR 1
  • Ecrin 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim babam sigara içiyor onun bırakması için herşeyi göze aldım ve denedim ama olmadı şimdi ise bu sitedekileri deniğcem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi