Kartal Dr. Lütfü Kırdar hastanesinin adı değişti

Sağlık Bakanı Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili "Bundan böyle buranın adı Kartal Şehir Hastanesi olacak." dedi.

Kartal Dr. Lütfü Kırdar hastanesinin adı değişti
Kartal Dr. Lütfü Kırdar hastanesinin adı değişti
GİRİŞ 19.03.2019 19:33 GÜNCELLEME 19.03.2019 19:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasının açılış töreninde, İstanbul'da iki şehir hastanesi yapılacağını belirterek, Kartal bölgesine de hizmet edecek bir şehir hastanesi planladıklarını söyledi.

Koca, "Kartal için de bu bölgeye hizmet etmeyi hedeflediğimiz, yani Kartal'ın şehir hastanesi olabilecek yeri bu bölge olarak planlıyoruz. Koşuyolu Kardiyoloji Kalp Damar Hastanesi ve bu hastanemiz dahil olmak üzere bütün bu alanı, hatta daha da geniş kılarak Kartal bölgesine hizmet edecek, üniversite ile iş birliği içerisinde olabilecek, hastanın artık buradan başka yere sevk edilmediği, adı artık Kartal Şehir Hastanesi olan bir bölge olacak. İlla kamu-özel iş birliğiyle yapılması gerekmiyor. Fonksiyonel olarak önemli olan nitelikli dal hastanelerinin bir araya geldiği sağlık komplekslerinin adı şehir hastanesi olacak." dedi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık Kartal Şehir Hastanesi olarak hizmet vereceğini anlatan Koca, "Poliklinik hizmetiyle faaliyete geçen bu binamızın toplam arsa alanı 290 dönüm. Biz Koşuyolu dahil olmak üzere bütün alanı şehir hastanesi olarak planladık. Yani bundan böyle buranın adı Kartal Şehir Hastanesi olacak. Buranın toplam kapalı alanı 302 bin, toplam yatak sayısı bin 72, poliklinik sayısı 210, ayrıca 43 tane ameliyathaneye sahip, 25 adet de diyaliz yatağı mevcut." ifadelerini kullandı.

 

 

"2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız"

Bakan Koca, yeni dönemde ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda dışa bağımlılığı azaltacaklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Biz yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte özellikle yerlileşmeyi ve millileşmeyi de çok önemsiyoruz. Dışa bağımlılığımızın yüksek olduğu ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda, özellikle 2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız. Aşıyla ilgili bir ekip iki hafta önce Küba'ya gitmişti. Şu an yine geniş bir ekibimiz Güney Kore'de araştırma, çalışma ve görüşmeleri yapmak üzere gitmiş oldular. Biz bu noktada özellikle aşıyı devlet eliyle güvenilir şekilde, maliyetini önemsemeden mutlak yerlileştirmeyi ve millileştirmeyi hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından Bakan Koca ve katılımcılar yeni binanın açılış kurdelesini kesti. Koca, daha sonra hastane binasında incelemelerde bulundu.

YORUMLAR 11
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen vanın doktor eksiği sorununu giderin çok sıkıntı yaşıyoruz
    Cevapla
  • rıdvan 5 yıl önce Şikayet Et
    benim sorun şu yapılan bütün hastanelerin dış cephesi cam ALLAH korusun bir savaş veya bir depremde orası çok fazla hasar görür haydarpaşa numune hastanesi 150 yıl önce yapıldı hala ayakta taş duvar veya beton olmalı
    Cevapla
  • iSMaiL 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Koca çok iyi ve hızlı. Adam şimdiden 3 aşıyı yerli üretime hazırladı. 2023 e kadar tüm aşıların yerli üretilmesini sağlayacağız diyor. Adamda tam özel sektör mantığı var o yüzden çok hızlı. Darısı diğer bakanlıklarımızın başına.
    Cevapla
  • Gdna 5 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektör mantığı olsa en karlı ve en kolay olanı seçer. Sosyal devlet anlayışı denir buna. Cahillik yapmayın.
    Cevapla
  • SIFIR3 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım yaklaşık bir yıldır sağlık raporu olduğu halde emeklilerden bazı hastalıklarda özellikle astım hastalarının kullandığı doz ilaçlara fahiş miktarda ilaç fark ücreti alınmaya başlandı.Lutfen bu uygulamaya bir son verilmesini bekliyoruz zira bu bizi bayağı mağdur etmeye başladı.
    Cevapla
  • Özer 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfü kırdar tambir din düşmanıydı iyi olmüş teşekkürler bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!