Kakao yağının faydaları: Kakao yağı nasıl kullanılır yan etkileri neler?

Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen ve birçok kozmetik ürününde kullanılan kakao yağı, faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde bulunan E vitamini ile cildin nem kaybını engelleyen kakao yağı, hamilelik sırasında oluşan çatlakların giderilmesini de sağlıyor. Peki kakao yağının faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir ve korur? İşte kakao yağı hakkında bilinmeyenler...

Kakao yağının faydaları: Kakao yağı nasıl kullanılır yan etkileri neler?
Kakao yağının faydaları: Kakao yağı nasıl kullanılır yan etkileri neler?
GİRİŞ 16.07.2019 17:28 GÜNCELLEME 16.07.2019 17:28

Kakao yağı uzun süre raf ömrü olan ve antioksidan içermesi ile özellikle cildin güzelleşmesi için tercih edilen bir yağdır.  Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen yağ olan kakao yağı son yıllarda özellikle bronzlaştırıcı kremlerin üzerinde sıkça görülen ve güneş kremlerinde de kullanılır. Kakao yağı, kozmetik sektörünün odak noktası haline geldiği gibi uzmanlarında araştırma yaptıkları bir besin arasında. Peki kakao yağının cilde faydaları neler? Kakao yağı cilde nasıl uygulanmalı? İşte kakao yağının tüm faydaları...

 

 

Kakao Yağı

KAKAO YAĞININ BİLİNMEYEN YARARLARI

 

 

1. Dudak çatlaklarını yok eder : Küçük bir parça kakao yağını alın ve dudaklarınıza sürün. Muhteşem kokusuyla dudaklarınız gün boyu nemli ve sağlıklı kalsın.

2. Tüm yaralara iyi gelir : Yanık, yara, tahriş ve kesiklere karşı etkili olan kakao yağını düzenli kullandığınızda faydasını görürsünüz. Yaralar iyileşirken karşılaşılan kaşınmayı da önleyen kakao yağı bu bölgedeki ağrıların hafiflemesini sağlar.

3. Antioksidan kaynağı Serbest radikaller hücrelere zarar verir ve bunlar cilt hücreleri olduğunda yaşlanmaya başlarsınız. Cildinizde kırışıklıklar oluşur ve kurur, ve normal yaşınızından daha büyük görünürsünüz. Bunu oksidasyon olarak bilinen süreç yoluyla yaparlar ve antioksidanlar bunu önleyebilir. 

4. Kalp krizi riskini azaltır İçeriğindeki doymuş yağ bitkisel kaynaklı olduğundan dolayı kalp damar hastalıkları riskini azaltıcı etkiye sahiptir. Polifenolik bileşenleri sayesinde inflamasyonu azaltıcı etki gösteren kakao yağı damar sertleşmesini önler.

5. Saç derisini besler Kuru ve yıpranmış saçlara sahip olmak kakao yağını kullanarak mümkün. Kullandığınız saç bakım yağlarına kakao yağını da ekleyerek istediğiniz güçlü saçlara kavuşabilirsiniz. Düzenli olarak kakao yağı kullanımı saçların koyulaşmasını sağlar. Ancak koyulaşma oranı sadece 1-2 ton kadardır.

6. Cildi nemlendirir Özellikle hassas ve aşırı kuru cilt yapısına sahip kişiler için ideal bir nemlendiricidir.

7. Enerji depolar Hazmın daha kolay olmasını sağlar. Vücuda enerji vererek daha zinde hissettirir.

Kakao Yağı Faydaları

KAKAO YAĞI MASKESİ

1 yemek kaşığı kakao yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı süt
Alabildiğince yulaf unu

Hazırlanışı: Malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Daha sonra bol su ile durulayınız. Maske içerisindeki maddelerin besin değerlerinin yüksek olması cildinizin beslenmesini ve onarılmasını sağlayacaktır.

KAKAO YAĞININ YAN ETKİLERİ

Kakao yağının içerisinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığından dolayı cildi tahriş etmez ve yan etkilere neden olmaz.

Kakao Yağı Yan Etkileri

KAKAO YAĞINDAN MASAJ

Yakın bir zamanda yapılan araştırmaya göre kakao yağı ile cilde masaj yapılması stresi hafifletebilir, bağışıklık sistemini destekleyebilir ve hatta kanseri önleyebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı