Tek taraflı burun tıkanıklığı nedenleri: Gece uyutmayan burun tıkanıklığı nasıl geçer? Çözüm...

Kişilerde nefes alma güçlüğü gibi şikayetlere neden olan burun tıkanıklığı, bilhassa gece vakitlerinde yaşanması uyku performansını önemli ölçüde düşürmektedir. Burun sağlığının bozulması halinde oluşum gösteren gece burun tıkanıklığı neden olur? Koku-tat alma bozukluğunu da beraberinde getiren burun tıkanıklığı evde tedavisi!

Tek taraflı burun tıkanıklığı nedenleri: Gece uyutmayan burun tıkanıklığı nasıl geçer? Çözüm...
Tek taraflı burun tıkanıklığı nedenleri: Gece uyutmayan burun tıkanıklığı nasıl geçer? Çözüm...
GİRİŞ 29.12.2020 14:18 GÜNCELLEME 29.12.2020 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Her ne kadar kış mevsiminde yahut mevsim geçişlerinde görülme sıklığı artsa da Burun Tıkanıklığı, diğer mevsimlerde de çeşitli faktörler dolayısıyla karşılaşılan yaygın sağlık problemleri arasındadır. Gerek çocuk-gençlerin gerekse erişkin-yaşlıların kabusu haline gelen burun tıkanıklığının gece saatlerinde yaşanması alınan uyku kalitesini düşürerek gün boyunca enerji düşüklüğü ve kişinin kendini gündelik yaşantısındaki gerçekleştireceği faaliyetlere verememe sorunu baş göstermektedir. Diğer taraftan ise rahat bir şekilde nefes alışverişinin sağlanamaması nedeniyle oldukça zor anlar yaşatan burun tıkanıklığı; uygun olmayan hava şartları, üst solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonlar, sigara tüketimine yer verilmesi yahut alerjik bir reaksiyondan ötürü yaşanabilmektedir. Peki, kişilerin hayatlarında en az bir kere bile yaşadığı yaygın rahatsızlıklar olarak gösterilen gece burun tıkanıklığı neden olur? İşte, ilaç kullanmak yerine doğal ve bitkisel yöntemler arayanlar için kesin çözüm niteliğindeki burun tıkanıklığı evde tedavisi...

GECE UYUTMAYAN BURUN TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR? BURUN TIKANIKLIĞI NEDENLERİ…

Burun tıkanıklığının bilinen en sık nedeni kıkırdak-kemik eğrilikleri, diğer adıyla “deviasyon” diye bilinse de aslında daha sık karşılaşılan neden, burun eti şişmesi (konka şişmesi) veya “rinit” denilen çeşitli nezle tipleridir. Bunları takiben çeşitli sinüzit tiplerine bağlı da burun tıkanıklıkları olabilir.

Tıkanıklık, burnunuz dolduğunda ve iltihaplandığında ortaya çıkar. Basit hastalıklar, burun tıkanıklığının en yaygın nedenleridir. Örneğin, soğuk algınlığı, grip ve sinüs enfeksiyonlarının hepsi burun tıkanıklığına neden olabilir. Hastalıkla ilişkili tıkanıklık genellikle bir hafta içinde gelişir.

Yaygın Burun Tıkanıklığı Nedenleri Şu Şekildedir:

-Soğuk algınlığı

-Burun bölgesinde enfeksiyon veya travma yaşanması 

-Geniz eti büyümesinin meydana gelmesi

-Alerjik reaksiyonlar sonucu ortaya çıkması

-Kimi durumlarda burun bölgesinde tümör oluşumu

-Burun bölgesinde konka adı verilen etlerin meydana gelmesi

-Mevsim geçişleri veya kış mevsiminden kaynaklı yaşanan tıkanıklık

-Soğuk ve kirli hava 

-Burun bölgesinde eğrilik durumunda burun tıkanıklığı görülebilir

-Grip

-Sinüzit

-Nezle

burun tıkanıklığı nası geçer

EVDE BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER VE KESİN ÇÖZÜMÜ NEDİR?

BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN BUHAR TENEFFÜSÜ: Buhar teneffüsü burun tıkanıklığından anında rahatlamak için oldukça etkili bir çözümdür. Tencereyi su ile doldurun, kaynarcaya kadar ısıtın ve ardından ısıyı kapatın.İsteğe bağlı olarak, birkaç su bardağı nane veya okaliptüs uçucu yağı ilave edin.Kafanızın üzerine bir havlu örtün ve tencerenin üzerine doğru eğilin, böylece buharı rahatça koklayabilirsiniz.

BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER? DİYENLERDESİNİZ ODANIZI HAVALANDIRIN: Uyuduğunuz odanızı mutlaka havalandırın. Günde en az 20 dakika uyuduğunuz yatak odasını havalandırın, toz nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanılan durumlarda uyuduğunuz odada halı bulundurmayın. En sık alerjik burun tıkanıklığı nedenleri halıdaki mikroplardır.

burun tıkanıklığı nasıl geçer

TUZLU SU: Okyanus suyunun burun tıkanıklığına iyi geldiği bilinir fakat elde etmesi zordur. Ilık bir bardak suya 1 çay kaşığı tuz ilave edip burnunuzu temizleyebilirsiniz. İsterseniz pH dengesini sağlamak için içerisine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.

BURUN TIKANIKLIĞINA KESİN ÇÖZÜM LİMON: Burna bir miktar limon damlatmak ta tıkanıklığı açabilecektir. Ancak tüm bu öneriler yanında asıl yapılması tavsiye edilen çocuğunuzu doktorunuza göstererek hareket etmenizdir.

BURUN TIKANIKLIĞINI AÇMAK İÇİN LAVANTA: Burun tıkanıklığı için en etkili yöntemlerden biridir lavanta çiçeği.  Kaynayan 1 bardak suyun içine lavanta koyup 15 dakika kadar demleyin ve sonra süzün. Suyu gün içinde burnunuza çekin.

burun tıkanıklığı evde tedavisi

BURUN TIKANIKLIĞINI GEÇİRMEK İÇİN ODANIZI NEMLİ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN: Burun tıkanıklıklarında nemli ortam tıkanıklığın açılmasını sağlar. Uyuduğunuz odanın kalorifer peteğinin üstüne 1 bardak su koyarsanız odanız nemlenir ve burnunuzun açılmasına yardımcı olur.

ACI BAHARATLAR: Burun tıkanıklığına iyi gelen yöntemlerden birisi de acı baharatlardır. Acının etkisiyle burun damarlarınızın açıldığını ve burun tıkanıklığınızın geçtiğini hissedeceksiniz.

gece burun tıkanıklığı

GEÇMEYEN BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN BOL BOL SU İÇİN: Bol su tüketiminin burun tıkanıklığını iyileştirici özelliği olduğu biliniyor. İster enfeksiyonel ister alerjik burun tıkanıklığınız olsun, bol su içmek mukozayı sıvılaştırdığından tıkanklığı azaltıyor.

BURUN TIKANIKLIĞI TEDAVİSİ İÇİN ELMA SİRKESİ: Bir bardak ılık suyun içine bir yemek kaşığı elma sirkesi eklenir. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ilave edilir. Karışım günde iki kez içilir. Elma sirkesi mukus tabakasının incelmesine yardım eder. Burundaki bakteri ve virüsleri dışarı atar.

SARIMSAK: Sarımsak, tıkanıklıktan kurtulmaya yardımcı olabilecek dekonjestan ve balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Aynı zamanda enflamatuvar semptomları azaltmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, bu da tıkanıklığın giderilmesine ve enfeksiyonla mücadeleye destek verir.

BURUN TIKANIKLIĞINI AÇMAK YÜZE HAVLU KOYMAK: Yüzünüze ısıtılmış hafif nemli bir havlu koyup bekleyin, o halde nefes almaya çalışın. Aynı şeyi sıcak hava üfleyen saç kurutma makinesini burnunuza doğrultup da yapabilirsiniz.

burun tıkanıklığı açmak için

OKALİPTUS YAĞI: Aktarlardan temin edilebilen okaliptüs yağı, genelde boğaz pastillerinin yapımında kullanılır. Bir mendilin içine damlatılıp da sık sık koklarsanız burun tıkanıklığınız geçebilir.

BURUN TIKANIKLIĞI TEDAVİSİ... 

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Özellikle kış mevsiminde ortaya çıkan hastalıklarla birlikte burun tıkanıklığı ciddi bir sorun olur. Dr. Feridun Kunak, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen burun tıkanıklığına çözüm olacak etkili kür tarifi verdi. İçerisinde zeytinyağı ve adaçayı olan burun tıkanıklığına iyi gelen doğal yağ yapımını ekrana getiren Kunak, karışımı yirmi gün bekletip süzdükten sonra bir yere uzanıp buruna damlatılması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 2
  • murat yesil 4 yıl önce Şikayet Et
    burun tıkanıklığında uykuyu rezil eden sebep en baştaki burun eti şişmesi ve genizetinin büyümesi. çünkü yatınca meydana geliyor, ne tarfına yatarsan o tarafın tıkanıyor diğer yanı açılıyor.yani sağa sola kayıyor. sıcak tedavi iyi geliyor. grip değilseniz bu içecekler fayda etmez, bu içecekler akıntıyı rahatlatmak amacıyla, ama et şişmesine faydası yok. en iyi çare sıcak havlu oda uyuyasıya kadar !!!
    Cevapla
  • Altan Ilgaz. 3 yıl önce Şikayet Et
    Altan Ilgaz : Burun eti şişmesi oluyor,dış kenarlara vazelin türü yumuşatıcılar İYİ . Rahatlatıyor , Sıkıntıyı atmış oluyorsunuz, iyi Uykular...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı